Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης: Γιατί δεν έχει υποχωρήσει το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής

Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης: Γιατί δεν έχει υποχωρήσει το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής

0

Στην ελλιπή επιτήρηση των μέτρων και τις δυσκολίες στην ιχνηλάτηση παρά τις προσπάθειες, αποδίδουν τη σημερινή κατάσταση οι γιατροί της Ξάνθης

 Εκφράζουν έντονη ανησυχία και καλούν να μην υποχωρήσει η κοινή προσπάθεια

 Στην ελλιπή επιτήρηση των περιοριστικών μέτρων και στις δυσκολίες ιχνηλάτησης αποδίδει ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης τη διατήρηση της επιδημιολογικής εστίας στην περιοχή, καλώντας φορείς, αρχές και όλους τους αρμόδιους να μην υποχωρήσει η προσπάθεια, ώστε να μην απαιτηθούν πιο αυστηρά μέτρα για το νομό. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «στη Π.Ε. Ξάνθης αλλά και σε γειτονικές, με τη περιφέρεια μας, χώρες σημειώνεται και πάλι έξαρση κρουσμάτων κορωνοïού με αρνητικό αποτέλεσμα για τη περιοχή μας.

Έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες χωρίς να έχουμε εξάλειψη των κρουσμάτων και κυρίως των ασθενών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο. Στο σημείο που είμαστε και με όλη την εμπειρία των τελευταίων μηνών, καλούμε άπαντες να ενεργοποιηθούν διότι οι αριθμοί δεν ψεύδονται.

Η ελλιπής επιτήρηση των περιοριστικών μέτρων και οι δυσκολίες στην ιχνηλάτηση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των επιφορτισμένων υπηρεσιών, ευθύνονται για το αποτέλεσμα. Η πανδημία έχει αποκαλύψει σοβαρές συστημικές αδυναμίες.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επιστημονική κοινότητα, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, κεντρική διοίκηση να συνεργαστούν ώστε να ξεπεραστεί η δοκιμασία. Σε διαφορετική περίπτωση το δυσοίωνο σενάριο θα είναι περιοριστικά μέτρα σε όλο το νομό. Πρέπει να σταματήσουμε τον ιό τώρα και να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κορωνοïος θα είναι εδώ και στο μέλλον. Η υποχρέωση όλων μας είναι να σταθούμε στο ύψος της δοκιμασίας που περνά η περιοχή μας. Εργαζόμαστε για το καλύτερο ώστε να αποτρέψουμε το χειρότερο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ισχύ η απαγόρευση διέλευσης κατά τις βραδινές ώρες από τους συνοριακούς σταθμούς

Επιβλήθηκε το μέτρο περιορισμού διέλευσης από 23.00 έως τις 7.00 σε όλα τα χερσαία σύνορα …