Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η Φ. Γεννηματά στην ΑΜΘ: Τα μέτρα για τον τουρισμό είναι ανεπαρκή και καθυστερημένα

Η Φ. Γεννηματά στην ΑΜΘ: Τα μέτρα για τον τουρισμό είναι ανεπαρκή και καθυστερημένα

0

 Περιοδεία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ σε Καβάλα και Κομοτηνή

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε χθες την Καβάλα, όπου έχει συναντήσεις με τον Δήμαρχο, φορείς της πόλης και στελέχη του Κινήματος. Σε σχετική της δήλωση σημείωσε, μεταξύ άλλων,: «η κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τα υγειονομικά προβλήματα που εμφανίζονται ξανά, αλλά και για τα οικονομικά αδιέξοδα στις τοπικές κοινωνίες. Είναι πια φανερό ότι προχώρησε στη δεύτερη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού, όχι μόνο δίνοντας το σήμα της χαλάρωσης, αλλά και χωρίς να έχει κανένα επιχειρησιακό σχέδιο. Και βέβαια, με μεγάλη καθυστέρηση ανακοίνωσε μέτρα και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και για τη στήριξη της οικονομίας. Προχωράμε, δυστυχώς, με τη λογική βλέποντας και κάνοντας. Το είχαμε επισημάνει από την αρχή ότι σε αυτή τη δεύτερη φάση, η ευθύνη της κυβέρνησης για την ασφάλεια των πολιτών, είναι μεγάλη. Τα μέτρα που ανακοινώνει για τις τοπικές οικονομίες και ιδιαίτερα για τον τουρισμό είναι ανεπαρκή και καθυστερημένα» και πρόσθεσε: «οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής δίνουν λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα και η κυβέρνηση δεν έχει παρά -τουλάχιστον αφού δεν σχεδιάζει- να τις ακολουθήσει».

Στη συνέχεια μετέβη στην Κομοτηνή, όπου είχε συνάντηση και με τον περιφερειάρχη. Στη συζήτησή τους ο κ. Μέτιος ενημέρωσε την κ. Γεννηματά για τους βασικούς άξονες του σχεδίου της διοίκησής του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας -τις υποδομές, τον πρωτογενή τομέα, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, την ενέργεια και την υγεία- ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μεγάλα έργα τα οποία διεκδικεί η Περιφέρεια στους τομείς των μεταφορών και της αγροτικής ανάπτυξης.

Την κ. Γεννηματά συνόδευαν ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Παύλος Χρηστίδης, ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ κ. Παύλος Δαμιανίδης και στελέχη του κόμματος.

Από την πλευρά της Περιφέρειας ΑΜΘ παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωστής Σιμιτσής, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Αχμέτ Ιμπράμ και η Εκτελεστική Γραμματέας κ. Ζωή Κοσμίδου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστολή Χατζηγκενέ στον πρωθυπουργό για το φοιτητικό επίδομα στους φοιτητές από την ΑΜΘ

Ζητά τα κίνητρα που ισχύουν για τους φοιτητές που σπουδάζουν στο ΔΠΘ να υποστηρίζουν και τ…