Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ενώπιον των ευθυνών της θέτει η δημοτική αρχή την αντιπολίτευση για το παζάρι του Σαββάτου

Ενώπιον των ευθυνών της θέτει η δημοτική αρχή την αντιπολίτευση για το παζάρι του Σαββάτου

1

Δεν συγκεντρώθηκε απαρτία στο δημοτικό συμβούλιο και κλήθηκε να επέμβει το υπουργείο Ανάπτυξης για να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας της παράλληλης αγοράς

 Χωρίς επιθετικό λόγο παρουσιάζει όσα συνέβησαν ο δήμος Ξάνθης για να καταδείξει τη στάση που επελέγη από κάθε παράταξη της αντιπολίτευσης

Αφού πραγματοποιήθηκε τελικά το παζάρι του Σαββάτου μετά την απόφαση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας που προκάλεσε ιδιαίτερο προβληματισμό σε δήμο, παραγωγούς και μικροπωλητές σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας που προβλέπονταν, η δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της επανέρχεται στο θέμα για να παρουσιάσει τη στάση που τηρήθηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωση χωρίς αιχμηρές εκφράσεις, λόγω μη συγκέντρωσης απαρτίας, κλήθηκε να παρέμβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να δώσει λύση και να λειτουργήσει το παζάρι. Η ανακοίνωση αναλυτικά, αναφέρει: «ο Δήμος Ξάνθης διαβεβαιώνει όλους τους πολίτες ότι, θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να εξυπηρετείται πάντα το Δημόσιο Συμφέρον και τα συμφέροντα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ξάνθης, προσπερνώντας κάθε κακόβουλη  προσπάθεια που βάζει σε προτεραιότητα, προσωπικά, ταπεινά, μικροπολιτικά συμφέροντα, που στρέφονται ενάντια στο όφελος της περιοχής μας.

Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει τους Δημότες του σχετικά με τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 .

Α. Την Πέμπτη 25 Ιουνίου, εκδόθηκε  απόφαση της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας για τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών της Ξάνθης με συγκεκριμένες προϋποθέσεις προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Β. Ο Δήμος Ξάνθης την Παρασκευή 26 Ιουνίου το πρωί, καταθέτει αίτημα για λειτουργία παράλληλης υπαίθριας λαϊκής αγοράς, κατ’ εξαίρεση των ισχυουσών διατάξεων προς το Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας καταναλωτή.

Γ. Την ίδια μέρα ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας καταναλωτή για να μπορέσει να είναι εφικτή η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς, στέλνει εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης με θέμα, «Καθορισμός νέων χώρων λειτουργίας παράλληλων υπαίθριων αγορών του νόμου 4497/2017 (Α’ 171), σε περιοχή ευθύνης του Δήμου Ξάνθης».

Δ. Άμεσα ο Δήμος Ξάνθης συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εκδοθεί απόφαση με τις απαραίτητες ρυθμίσεις για τη λειτουργία της  Λαϊκής Αγοράς της Ξάνθης.

Ε. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε απαρτία καθώς οι παρατάξεις αποφάσισαν να απέχουν, εκτός από κάποια μέλη των παρατάξεων «Ξάνθη για όλους» και «Πολίτες για την Ξάνθη» που συμμετείχαν και ψήφισαν λευκό, με αποτέλεσμα να μη  μπορεί να λειτουργήσει το όργανο και να εκδώσει απόφαση.

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καθιστούσαν αδύνατη τη  λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς της Ξάνθης για το Σάββατο 27 Ιουνίου.

ΣΤ. Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης,  μετά από αυτές τις εξελίξεις και τη στάση της αντιπολίτευσης,  που έβαλε πάνω από το συμφέρον της περιοχής τις μικροπολιτικές της σκοπιμότητες,  οι οποίες  θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις σε καταναλωτές, παραγωγούς και μικροπωλητές της Λαϊκής Αγοράς της Ξάνθης,  επικοινώνησε με το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προκειμένου να αναζητηθεί λύση.

Ζ. Η λύση δόθηκε με την έκδοση ΦΕΚ προκειμένου να λειτουργήσει η Λαϊκή Αγορά της Ξάνθης στις 27 Ιουνίου για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος, ώστε να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές της περιοχής και να έχουν τη δυνατότητα παραγωγοί και μικροπωλητές να εκθέσουν τα προϊόντα τους.

Ο Δήμος Ξάνθης ευχαριστεί θερμά το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας που στάθηκαν αρωγοί στη θετική έκβαση του ζητήματος».

Το εν λόγω ΦΕΚ προβλέπει: «Για το χρονικό διάστημα από το Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 έως και την Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020 επιτρέπεται η λειτουργία των παράλληλων υπαίθριων αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α΄ 171) με την νυν λαϊκή αγορά στον Δήμο Ξάνθης επί των οδών: α) Πανεπιστημίου (από την οδό Βασ. Σοφίας έως τον χώρο της λαϊκής αγοράς), β) Βασ. Σοφίας (από την οδό Πανεπιστημίου έως τους φωτεινούς σηματοδότες του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης) και γ) επί του κοινόχρηστου

δημοτικού χώρου του «Λιμνίου» (από την οδό Βασ. Σοφίας μέχρι έμπροσθεν του δημοτικού κολυμβητηρίου)».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέος Υποδιοικητής στην ΕΥΠ ο ξανθιώτης Γεώργιος Κέλλης

Ο πρόσφατα αποστρατευθείας υπαρχηγός του ΓΕΣ αναλαμβάνει νέα καθήκοντα για την Εθνική Ασφά…