Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ένα νέο κρούσμα στην Ξάνθη-Τέσσερα στις πύλες εισόδου-27 συνολικά

Ένα νέο κρούσμα στην Ξάνθη-Τέσσερα στις πύλες εισόδου-27 συνολικά

0

Αυξάνονται τα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3910, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

Από τα υπόλοιπα, πέντε εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, οκτώ κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, πέντε κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,  ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς κι ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πάρου.

1051 (26.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2024 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κατέρρευσε τμήμα του τοίχου από παλιό κτίσμα στην οδό Στογιαννίδου

Λόγω της ισχυρής βροχής κατά τη διάρκεια της νύχτας   Τμήμα του εξωτερικού τοίχου σε …