Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έκκληση στον πρωθυπουργό από τον επιχειρηματικό κόσμο της Ξάνθης

Έκκληση στον πρωθυπουργό από τον επιχειρηματικό κόσμο της Ξάνθης

0
agios konst

Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Η διατήρηση μόνο του Προμαχώνα ως πύλης εισόδου είναι αιφνιδιαστική, ακατανόητη, επικίνδυνη, καταστροφική για την οικονομία της ΠΑΜΘ καθώς και της Π.Ε. Ξάνθης»

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, χαρακτηρίζοντας αιφνιδιαστική, ακατανόητη, επικίνδυνη, καταστροφική για την οικονομία της ΠΑΜΘ καθώς και της Π.Ε. Ξάνθης, την απόφαση ‘κλεισίματος’ των συνόρων της Περιφέρειας. Στην επιστολή του εξηγεί: «αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, η δήλωση του κυρίου Στέλιου Πέτσα, σχετικά με την διέλευση επισκεπτών από τη Βουλγαρία: «Η είσοδος των ταξιδιωτών και οχημάτων τους στην Ελλάδα θα είναι δυνατή μόνο διαμέσου του συνοριακού σταθμού Κουλάτα – Προμαχώνα», είναι αιφνιδιαστική, ακατανόητη, επικίνδυνη, καταστροφική για την οικονομία της Περιφέρειας ΑΜΘ καθώς και της Π.Ε. Ξάνθης.

Αιφνιδιαστική γιατί οι επισκέπτες μόλις άκουσαν τη δήλωση Πέτσα, φοβούμενοι μην εγκλωβιστούν στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, το ίδιο βράδυ «τράπηκαν σε φυγή» καθώς επίσης μέσα σε λίγες ώρες όσοι είχαν κλείσει δωμάτια για το επόμενο διάστημα, τα ακύρωσαν όλοι.

Ακατανόητη γιατί αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα COVID 19 στη Βουλγαρία και υπάρχει κίνδυνος να έχουμε εξάπλωση, τότε γιατί έκλεισαν μόνον τα σύνορα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και όχι και του Προμαχώνα.

Πώς είναι δυνατόν να απαγορεύεται η διέλευση Βουλγάρων τουριστών μόνον στις διόδους ΑΜΘ, ενώ επιτρέπεται να εξέρχονται οι Έλληνες προς την Βουλγαρία, να ψωνίζουν, να διαμένουν στην Βουλγαρία και να επιτρέπεται να «αιμορραγεί» η οικονομία μονόπλευρα, εις βάρος των επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Επικίνδυνη γιατί δεν προστατεύονται οι Έλληνες πολίτες εφόσον υπάρχει τόσο σοβαρό πρόβλημα στην Βουλγαρία και επιτρέπεται να διέρχονται έτσι (δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν και όταν επιστρέφουν να διασπείρουν τον ιό;).

Καταστροφική διότι οι επιχειρήσεις της περιοχής μας άνοιξαν, ξοδεύτηκαν, προετοιμάστηκαν, έκαναν προσλήψεις προσωπικού και τώρα καταστρέφονται με χιλιάδες ακυρώσεις.

Πέραν τούτου δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός διότι ενώ καταστρέφεται ο τουρισμός στην περιοχή μας, έντεχνα ωθούνται οι Βούλγαροι επισκέπτες να έρθουν μόνο μέσω του Προμαχώνα, σε κοντινές τουριστικές περιοχές των Σερρών, της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας κ.λπ.

Κύριε Πρωθυπουργέ, η πολύπαθη Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης έχασε το Καρναβάλι, τις προγραμματισμένες ετήσιες πολιτιστικές – τουριστικές εκδηλώσεις (Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων κ.λπ.) θα χάσει τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, οι μικροπαραγωγοί μας δεν πούλησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα προϊόντα τους και μόλις προετοιμάστηκαν τα καταλύματα στον τόπο μας και υπήρχε μία αισιόδοξη νότα από τα βόρεια σύνορά μας, ξαφνικά βρέθηκαν πάλι στο σκοτάδι της οικονομίας.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ο επιχειρηματικός κόσμος της Ξάνθης, κάνει έκκληση και σας καλεί να παρέμβετε προσωπικά να διασώσετε ό,τι είναι δυνατόν στο Νομό μας. Πρόσφατα σε έκτακτη σύσκεψη όλων των αρχών και φορέων  στο Επιμελητήριο Ξάνθης αποφασίσαμε ομόφωνα να σας επισκεφθούμε, να σας εκθέσουμε τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και εξουσιοδοτήσαμε όλοι μαζί, να κλείσει άμεσα ραντεβού με το Γραφείο σας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ξάνθης κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…