Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αντιδρά η Λαϊκή Συσπείρωση για τα νέα πλευρικά διόδια στα Βαφέικα

Αντιδρά η Λαϊκή Συσπείρωση για τα νέα πλευρικά διόδια στα Βαφέικα

0

Κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων Ξάνθης και Αβδήρων

 «Αποτελεί πρόκληση στις σημερινές συνθήκες, να προχωρούν τέτοιες ενέργειες οι οποίες θα καταστήσουν πανάκριβες τις μετακινήσεις»

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν οι παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξάνθης και Αβδήρων, προκειμένου να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους για την κατασκευή των νέων πλευρικών διοδίων στον κόμβο Βαφέικων. Η ανακοίνωση αναφέρει: «ακόμα ένας πλευρικός σταθμός διοδίων κατασκευάζεται περιοχή των Βαφέικων. Σε συνθήκες πανδημίας και βαθιάς  κρίσης κατά την οποία ο εργαζόμενος λαός δέχεται και θα δεχθεί και στο μέλλον νέα επίθεση στα δικαιώματά του η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία αναστολή στην πλήρη εφαρμογή της πολιτικής παράδοσης των οδικών αξόνων στους επιχειρηματικούς ομίλους, συνεχίζοντας το αντιλαϊκό έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Άλλωστε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «κλείνοντας» εκκρεμότητες για λογαριασμό μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών, λίγο πριν διαλυθεί η Βουλή για τις εκλογές, κατασκεύασε τα πλευρικά διόδια στη γειτονική Καβάλα (Καρβάλης, Ελευθερούπολης – Εξοχής, Γαληψού).

Αποτελεί πρόκληση στις σημερινές συνθήκες, ειδικά όταν η ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης εξακολουθεί να δοκιμάζεται από την πανδημία να προχωρούν τέτοιες ενέργειες οι οποίες θα καταστήσουν πανάκριβες τις μετακινήσεις, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους μεγαλοεπιχειρηματίες που θησαύρισαν από την κατασκευή και τις επιδοτήσεις από την Ε.Ε να εκμεταλλευτούν  ακόμη περισσότερο τον εργαζόμενο λαό της περιοχής βγάζοντας τεράστια κέρδη.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή, με τους τοπικούς βουλευτές και άλλους παράγοντες, προσπάθησαν να παραπλανήσουν άλλοτε υποβαθμίζοντας το πρόβλημα κι άλλοτε προβάλλοντας ότι επιδιώκει και προωθεί «απόλυτη δικαιοσύνη» με την εφαρμογή αναλογικών διοδίων. Η σιγή ιχθύος από την πλευρά του Δήμου Ξάνθης και του Δήμου Αβδήρων αλλά και από όλες τις δημοτικές παρατάξεις αποδεικνύει ότι παρά τις αντιπαραθέσεις και τους καυγάδες υπάρχει στρατηγική συμφωνία μεταξύ τους για την προώθηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο λαός μας έχει δικαίωμα να κινείται δωρεάν σε σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους κάτω από έναν ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισής τους. Είναι  πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την ανεργία, την κακοπληρωμένη δουλειά, τη δυσβάσταχτη φορολογία, να πληρώνει συνεχώς για τους δρόμους!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης  και η Λαϊκή Συσπείρωση Αβδήρων καλούν τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Ξάνθης και Αβδήρων άμεσα να συνεδριάσουν και να οργανώσουν την πάλη των δημοτών τους για:

  • Να ματαιωθεί η κατασκευή των νέων διοδίων.
  • Να ακυρωθεί κάθε συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες.
  • Να σταματήσει η διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.
  • Να καταργηθούν όλα τα διόδια».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύμφωνο Συνεργασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ με το Συμβούλιο της Ευρώπης ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

Την επίσκεψη του Πολωνού πρέσβη δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος Τη συμμετοχή της Π…