Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αδ. Γεωργιάδης: «Βούλησή μας η επαναλειτουργία της Shelman στη Κομοτηνή»

Αδ. Γεωργιάδης: «Βούλησή μας η επαναλειτουργία της Shelman στη Κομοτηνή»

0

Απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Χαρίτου

«Βούληση και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και δική μου, είναι το εργοστάσιο της βιομηχανίας Shelman στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, να ξεκινήσει σύντομα να επαναλειτουργεί».Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου.

Ο βουλευτής Ροδόπης επισήμανε ότι «επτά χρόνια μετά το κλείσιμο της, η εταιρεία εξακολουθεί να είναι μια σύγχρονη μονάδα έτοιμη να επαναλειτουργήσει και να αντέξει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον ενισχύοντας την τοπική κοινωνία» και προσέθεσε: «Υπάρχει ενεργό επενδυτικό ενδιαφέρον. Η μόνη καθυστέρηση που υπάρχει είναι η δανειοδότηση της από την Αναπτυξιακή Τράπεζα».

Την ύπαρξη επενδυτικού ενδιαφέροντος επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σημειώνοντας ότι αφού κατατεθούν από τον επενδυτή τα χρήματα και γίνει ο έλεγχος από την Τράπεζα η διαδικασία θα προχωρήσει άμεσα. «Πράγματι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον. Είμαστε στη φάση που αναμένεται να κατατεθούν από τον επενδυτή τα χρήματα και εφόσον γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από το ΔΣ της Αναπτυξιακής Τράπεζας θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία. Η κυβέρνηση δεσμεύεται για την επανεκκίνηση της διαδικασίας με μεγαλύτερη ταχύτητα για την λειτουργία της. Θέλουμε να ξεκινήσει το εργοστάσιο στη Κομοτηνή. Η Αναπτυξιακή Τράπεζα μέχρι σήμερα δεν έχει συμμετάσχει σε καμία μεμονωμένη χρηματοδότηση επιχείρησης» ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «είναι μείζον ότι καταγράφεται πως ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την εμπλοκή της Αναπτυξιακής Τράπεζας για να πάρει μπρος η εταιρία» και προσέθεσε:

«Δημόσια αναγνωρίζω την απίστευτη υπευθυνότητα, υπομονή και το θάρρος που έδειξαν οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια και έχουν κρατήσει σε πολύ καλή κατάσταση την εταιρεία ώστε να μπορεί εύκολα να επαναλειτουργήσει».

«Δεν αρκούν οι γενικές και απροσδιόριστες υποσχέσεις. Δεν μπορεί να κλωτσάτε το τενεκεδάκι από μέρα σε μέρα. Πρέπει γρήγορα να πάρετε αποφάσεις γιατί η περιοχή της Θράκης έχει επενδυτική άπνοια και χρειάζεται γρήγορα επενδύσεις», σημείωσε ο κ. Χαρίτου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στις 21 Μαΐου 2023 θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές

Το ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο Το αργότερο ως αρχές Ιουλίου η…