Αρχική ΓΝΩΜΕΣ “Σούσουρο” έγινε για τις οδηγίες επαναλειτουργίας των οίκων ανοχής

“Σούσουρο” έγινε για τις οδηγίες επαναλειτουργίας των οίκων ανοχής

0

 Ξεκίνησαν να λειτουργούν από τη Δευτέρα

 Σύμφωνα με το σχέδιο άρσης μέτρων της κυβέρνησης, οι οίκοι ανοχής επαναλειτούργησαν Δευτέρα, ακολουθώντας ωστόσο μια σειρά από αυστηρά μέτρα προστασίας.

Ωστόσο εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος και της εκ φύσεως δυσκολίας τήρησης αποστάσεων και ατομικών μέτρων προστασίας, οι οδηγίες προκάλεσαν «σούσουρο», ενώ αμφισβητήθηκε η αποτελεσματικότητα και η δυνατότητα εφαρμογής τους.

Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά:

-οι εργαζόμενοι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με νερό και υγρό σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα πριν και μετά κάθε πελάτη. Εάν χρειάζεται, εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης.

-Αποφυγή περιττής φυσικής επαφής (όπως η χειραψία).

-Διατήρηση ανοιχτών παραθύρων και θυρών για είσοδο νωπού αέρα εκτός από τις πόρτες δωματίων όπου παρέχονται σεξουαλικές υπηρεσίες.

-Η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη. -Δεν επιτρέπεται η παροχή υπηρεσίας με δύο ή περισσότερους πελάτες.

-Κατά τη σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να εφαρμόζονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός αντιβραχίου μεταξύ των κεφαλών των δύο ατόμων.

-Χρησιμοποίηση εργαλείων μιας χρήσης, εάν είναι δυνατόν. Απολύμανση εργαλείων εργασίας μεταξύ δύο πελατών. Απαγόρευση χρήσης βρώσιμων σεξουαλικών αντικειμένων.

-Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων.

-Τήρηση πελατολογίου όπου θα αναγράφεται το μικρό όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας για λόγους εχεμύθειας. Oλοι οι πελάτες ενημερώνονται ότι τα δεδομένα επικοινωνίας τους διατηρούνται για τέσσερις εβδομάδες σε κλειστό φάκελο για τον εντοπισμό και ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.

-Αποφυγή πληρωμής με μετρητά και χρήση πλαστικών καρτών με ανέπαφη συναλλαγή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Νίκος Κοσμίδης
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανθή Γκέρμαν : η μεγάλη επιστροφή στην Ξάνθη ;

Η Ανθή έχει κρατήσει και φυλά με πολύ αγάπη το ντοσιέ με έργα από κάρβουνο, που είχε απ’ τ…