Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Συνελήφθη σπείρα ληστών που «χτυπούσε» επιχειρήσεις σε Καβάλα και Ξάνθη

Συνελήφθη σπείρα ληστών που «χτυπούσε» επιχειρήσεις σε Καβάλα και Ξάνθη

0

Συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης πέντε από τους επτά δράστες. Εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις ληστειών και 12 περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα

 Είχαν δηλώσει κλοπή δύο δίκυκλων για να μπορούν με αυτά να διαφεύγουν από τον τόπο δράσης

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις περιπτώσεις ληστειών και δώδεκα περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος του 2018 – Ιανουάριος του 2020, στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης. Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή επτά ατόμων ελληνικής υπηκοότητας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Συνελήφθησαντην Τρίτη, στους νομούς Ξάνθης και Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και του Τμήματος Ασφάλειας Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, οι πέντε από τους δράστες, με Εντάλματα Σύλληψης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προέκυψε ότι ο ένας από τους δράστες ενεργώντας από κοινού και με διάφορες συνθέσεις, με τους λοιπούς συνεργούς του, διέπραξαν ληστείες και κλοπές, στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης.

diarriktes

Λήστεψαν ιδιοκτήτες βενζινάδικων

Συγκεκριμένα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι:

-Tην 24-12-2018 το βράδυ, σε έξοδο της Εγνατίας Οδού στο νομό Καβάλας, τέσσερις από τους δράστες, αφού τοποθέτησαν ελαστικά στο οδόστρωμα και ακινητοποίησαν το όχημα που οδηγούσε ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων, στη συνέχεια με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν από την κατοχή της ένα τσαντάκι που περιείχε χρήματα, κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά αντικείμενα – έγγραφα και ακολούθως διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε δίκυκλες μοτοσυκλέτες.

-Την 16-2-2019 το βράδυ, στην Καβάλα, ένας από τους δράστες αποπειράθηκε να εισέλθει σε επιχείρηση με σκοπό τη διάπραξη ληστείας, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του και ακολούθως διέφυγε επιβιβαζόμενος σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

-Την 17-2-2019 το βράδυ, στο νομό Καβάλας, ένας από τους δράστες εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου με την απειλή πιστολιού και τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του ιδιοκτήτη, αφαίρεσε ένα τσαντάκι που περιείχε χρήματα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, ενώ στη συνέχεια διέφυγε επιβιβαζόμενος σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

-Το Φεβρουάριο του 2019 αφαίρεσαν από την πόλη της Ξάνθης μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία χρησιμοποίησαν σε μία από τις ληστείες που διέπραξαν.

-Το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος του 2019 – Ιανουάριος του 2020, στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης, διέρρηξαν οκτώ επιχειρήσεις – καταστήματα και ένα σπίτι αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα δύο καταστήματα.

Μάζεψαν πάνω από 17.500 ευρώ

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση αφαίρεσαν περισσότερα από 17.500 ευρώ, 5 ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές, 2 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 2 χρυσές λίρες, κινητά τηλέφωνα, φιάλες ποτών, είδη ρουχισμού και σπιτιού.

Σημειώνεται ότι οι δράστες για τις κινήσεις τους και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κυρίως δίκυκλες μοτοσικλέτες, ενώ κατά τη διάπραξη των εγκληματικών πράξεων είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Επιπλέον, οι δύο από τους δράστες, προκειμένου να παραπλανήσουν τις έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, κατήγγειλαν ψευδώς την κλοπή των δίκυκλων μοτοσικλετών τους, τις οποίες χρησιμοποίησαν σε κάποιες από τις αξιόποινες πράξεις που διέπραξαν.

Κατ’ οίκον έρευνες και κατασχέσεις

Από την κατοχή των δραστών και από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1 δίκυκλη μοτοσικλέτα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, 1 πιστόλι κρότου – αερίου, 2 μαχαίρια, 1 φυσίγγιο, 1 ζευγάρι γάντια, 1 κράνος, διαρρηκτικά εργαλεία, είδη ρουχισμού, υποδήματα και τσάντες και κινητά τηλέφωνα.

Κατά τις κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικές συσκευές και είδη σπιτιού, τα οποία είχαν αφαιρέσει οι δράστες κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξαναχτύπησαν την επιχείρηση ΤΕΚΤΩΝ με φωτιά οι γνωστοί – άγνωστοι

  Έβαλαν φωτιές στις μπετονιέρες – Πριν ένα μήνα ξήλωσαν τα πάντα στην ίδια επι…