Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σ. Τσιόδρας: Θα αντιμετωπίσουμε την έξαρση κρουσμάτων στην Ξάνθη με επιστημονικό τρόπο

Σ. Τσιόδρας: Θα αντιμετωπίσουμε την έξαρση κρουσμάτων στην Ξάνθη με επιστημονικό τρόπο

0

Την ανάγκη τήρησης των μέτρων και των αποστάσεων, κυρίως σε κλειστούς χώρους και την τήρηση της απομόνωσης από τα θετικά κρούσματα επεσήμανε μετά τη σύσκεψη στην Ξάνθη ο καθηγητής επιδημιολογίας

 

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η σύσκεψη του καθηγητή επιδημιολογία κ. Σωτήρη Τσιόδρα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας με τους δημάρχους του νομού, τον περιφερειάρχη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να γίνει συντονισμός των μέτρων που εφαρμόζονται από σήμερα το πρωί στην περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο δημαρχείο Ξάνθης, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε: «Υπάρχει μία έξαρση κρουσμάτων τοπική η οποία θα αντιμετωπιστεί με επιστημονικό τρόπο, με εκτεταμένο εργαστηριακό έλεγχο, με απομόνωση των θετικών και νοσηλεία των σοβαρών περιστατικών. Αφορά χωριά του δήμου Μύκης κυρίως μιλήσαμε με όλους τους τοπικούς παράγοντες για να μηδενίσουμε τον ιό, να μην υπάρχει φόβος στον κόσμο. Υπάρχουν επιστημονικοί τρόποι να περιορίσουμε τον ιό και τη μετάδοσή του, τους ξέρουμε» Ο κ. Τσιόδρας επέμεινε στον περιορισμό των επαφών μας κατά το δυνατόν στον οικογενειακό μας κύκλο γι ‘αυτή την περίοδο των 7 ημερών για να μειωθεί η μετάδοση του ιού στην περιοχή και «να το μηδενίσουμε, όπως έχουνε κάνει και σε άλλες περιοχές στον κόσμο», όπως είπε.

Ο ίδιος τόνισε ακόμη, «Είμαστε εδώ όλοι μαζί σαν ομάδα, ο ΕΟΔΥ θα παραμείνει με ειδικό κλιμάκιο και με τις κινητές ομάδες θα γίνει έλεγχος του πληθυσμού σε πολλαπλά σημεία και νομίζω είναι πολύ σημαντικό με επιστημονικούς όρους να περιορίσουμε τη μετάδοση της περιοχής. Νομίζω θα τα καταφέρουμε, αλλά χρειάζεται ομόνοια, μια κοινή προσπάθεια απ’ όλους, να μην αγνοήσουμε το μήνυμα υπήρξε δυστυχώς μια χαλάρωση των μέτρων τις τελευταίες εβδομάδες. Το καταλαβαίνω υπάρχει μία κόπωση στον πληθυσμό αλλά είναι κρίμα να πάει τόση θυσία που κάναμε όλοι μαζί χαμένη».

Εξηγώντας γιατί προκλήθηκε η έξαρση στην περιοχή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό επεσήμανε: «ο ιός αν δεν προσέξεις, αν χαλαρώσεις  και η μετάδοση αυτή από ασυμπτωματικούς, όπως συμβαίνει κι εδώ στην περιοχή τουλάχιστον 20 άτομα που ήταν στενές ανθρώπων που νοσηλεύονται και δεν είχαν κανένα σύμπτωμα μεταδίδεται πολύ εύκολα. Ιδιαίτερα αν δεν τηρούμε τις αποστάσεις.

Οι κλειστοί χώροι να θυμάστε είναι ο κύριος χώρος του μεταδίδεται ο ιός. Πάνω από το 99% των μεταδόσεων συμβαίνουν σε κλειστούς χώρους κι εκεί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Εμείς θα πάμε να ελέγξουμε όλο τον πληθυσμό, αλλά αυτοί που έχουν συμπτώματα θα πρέπει να ελέγχονται και να απομονώνονται. Αν φερθούμε σωστά δε θα υπάρξει θέμα περαιτέρω περιορισμών».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…