Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

0

Ας μην υποτιμήσουμε τον άλλο ιό
Ας το επισημάνουμε και πάλι, για να υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από τους αρμόδιους για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων.
Ζώντας με το νέο κορωνοϊό επί μήνες τώρα, φρόνιμο είναι να μην ξεχάσουμε έναν άλλο ιό. Πρόκειται για τον «γνωστό»   μας ιό Δυτικού Νείλου. Ο οποίος ήταν η αιτία να χαθούν 16 ζωές πέρυσι στην Περιφέρειά μας.
Άρα επείγουν να γίνουν οι αεροψεκασμοί και ό,τι άλλο χρειάζεται προληπτικά για να προλάβουμε και το κακό αυτό.
Πρέπει δε να υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες πως ο ιός Δυτικού Νείλου μεταδίδεται από τσίμπημα κουνουπιού και δυστυχώς ενδημεί στην περιφέρειά μας.
Προσοχή λοιπόν από όλους και κυρίως από τους αρμόδιους της Πολιτείας.
Γ.Δ.


«Αναλαμβάνω την ευθύνη»
Αφού του ασκήθηκε κριτική εις βάρος του από στελέχη διάφορα, αφού στο Πολιτικό Συμβούλιο ο ίδιος ο Τσίπρας του επεσήμανε το λάθος του αλλά δεν ζήτησε την παραίτησή του, ο πρώην υπουργός Παππάς είπε:  «Αναλαμβάνω την ευθύνη» .
Έτσι, λιτά και απλά, με τρεις λέξεις, ο συγκεκριμένος πολιτικός  θεωρεί πως έχει ξεχρεωθεί πολιτικά από το βάρος μιας σειράς κατηγοριών. Μπήκε στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ και βγήκε αναμάρτητος.
Κι έτσι νομίζει ότι το πόπολο το κατάπιε το χάπι. Αμ δε. Διότι όλοι κατάλαβαν, όλοι έμαθαν για τις ενέργειες, για τα πολλά χρήματα, για το παραδικαστικό κύκλωμα που είχε στηθεί και όσα μαγειρεύονταν εις βάρος πολιτικών, επιχειρηματιών και Μέσων Ενημέρωσης.
-Μάλλον τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Νίκο Παππά.
Γ.Δ.


Καθάρισμα πεζοδρομίων
Η επισήμανση της στήλης για τα χόρτα στα πεζοδρόμια και στα ρείθρα αυτών που πρέπει να κοπούν, έπιασε τόπο. Σχεδόν αμέσως, συνεργείο του δήμου, ξεκίνησε την κοπή των αγριόχορτων. Πρέπει όμως το ίδιο να γίνει και στους οικισμούς του δήμου, γι’ αυτό θα πρέπει να συσταθεί και άλλο συνεργείο, το ένα δεν επαρκεί για την έκταση του δήμου Ξάνθης που πλέον είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Προφανώς το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιποι τρεις δήμοι του νομού με τα χόρτα, ας μην το ξεχνούν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι.
Γ.Δ.


Λίγα μεν, κρούσματα δε
Εντάξει υπάρχει μείωση των κρουσμάτων στο νομό μας. Λίγα μεν αλλά υπάρχουν. Δύο στον Εχίνο κι ένα στην πόλη προχθές. Εκεί γύρω θα κινείται η όλη ιστορία των κρουσμάτων μέχρι μηδενισμού.
Πότε θα γίνει αυτό; Άγνωστο, αλλά με μια απλή παραδοχή. Όταν εμείς, οι δημότες, αντιμετωπίσουμε σοβαρά την υπόθεση του ιού. Όλοι, κάτοικοι της πόλης και των γειτονικών δήμων του νομού, έχουμε τις ευθύνες μας. Κυρίως όμως οι κάτοικοι των περιοχών με τα κρούσματα. Που στόχο θα πρέπει να έχουν την αυξημένη προσοχή αφενός και αφετέρου τον σεβασμό προς τους υπόλοιπους πολίτες που δεν οφείλουν τίποτε να ταλαιπωρούνται με αφορμή ευθύνες άλλων που δεν τις τηρούν.
Γ.Δ.


Η λίστα των ποσών της διαφήμισης
Μέγας ντόρος από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον κατάλογο με τα ποσά που πήραν τα Μέσα Ενημέρωσης για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»  και « Μένουμε Ασφαλείς» έναντι της πανδημίας του ιού.
Αφού λοιπόν έγινε ο απαραίτητος έλεγχος των εκατοντάδων Μέσων εάν εκτέλεσαν σωστά την εντολή δημοσίευσης (Εφημερίδες, Τηλεοπτικοί Σταθμοί, Ραδιοφωνικοί, site και οτιδήποτε άλλο), η λίστα με τα ονόματα και τα αντίστοιχα ποσά δημοσιοποιείται.
Μπορεί μάλιστα να έχει γίνει Σάββατο ή Κυριακή και να μας πρόλαβε.
Όπως να’ ναι, το ποσό των 20εκ. ευρώ δόθηκε σε εκατοντάδες Μέσα της χώρας για υλοποίηση διαφημιστικής εντολής. Δηλαδή για παραγωγή έργου. Δεν δόθηκε μυστικά ούτε χαριστικά. Για ενημέρωση της κοινής γνώμης δόθηκε.
Γ.Δ.


Προσοχή στη μεσαία τάξη
Ας το πούμε από την αρχή προς των διαφόρων αξιωμάτων στελεχών της κυβέρνησης.
Κύριοι, μην έχετε την εντύπωση πως τη μεσαία τάξη μονίμως θα την έχετε μαζί σας.
Πλανάστε πλάνην οικτράν.
Εάν δεν δείξετε έμπρακτη και πρακτική απόδειξη πως ενδιαφέρεστε γι’ αυτήν, τότε, όπως λέει ο λαός, θα ψάχνεστε!
Κι επειδή μέχρι στιγμής αδιαφορήσατε, σας επισημαίνουμε τον κίνδυνο να την χάσετε. Κι αν φύγει, τότε θα’ ναι αργά.
Η μεσαία τάξη ως γνωστόν πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα επί ΣΥΡΙΖΑ. Στήριξε τις ελπίδες της στη ΝΔ για να δει μια άλλη πολιτική και οικονομική συμπεριφορά.
Κι επειδή ο χρόνος γρήγορα περνάει, σας λέμε να κινηθείτε γρήγορα. Με έργα, όχι με λόγια.
Γ.Δ.


Μείωση φόρων-εισφορών
Κι επειδή κάποιοι στα γραφεία δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει έξω στην αγορά, στα χωράφια και τις βιοτεχνίες, λίγα λόγια ακόμη για να ξυπνήσουν.
Η πρόθεση της κυβέρνησης να εξαγγείλει μείωση των εργοδοτικών εισφορών από τη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο ξαναφέρνει στο φως το θέμα της επιτακτικής ανάγκης συνολικής μείωσης των φόρων και των εισφορών. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση ζήτησε και πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού με το θέμα αυτό βασικό στην ατζέντα της. Ωστόσο, μέχρι τώρα, λίγα έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή. Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός που πάγωσε τους αρχικούς σχεδιασμούς. Είναι και οι καθυστερήσεις που υπήρξαν σε συνδυασμό με άλλες προτεραιότητες που κυριάρχησαν στην κυβερνητική πολιτική πριν από την πανδημία. Τώρα όμως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέες αναβολές. Κάθε μέρα που περνάει η οικονομία μετράει νέα θύματα, με λουκέτα και αύξηση των ανέργων. Εδώ και τώρα χρειάζεται να μειωθούν και οι φόροι και οι εισφορές. Όχι αύριο!
Γ.Δ.


Κοινωνικός τουρισμός …τότε και τώρα
Μεγάλη απήχηση έχει φέτος ο κοινωνικός τουρισμός. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σ’ ένα 24ωρο που άνοιξε η πλατφόρμα έγιναν  110.000 αιτήσεις! Βέβαια αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον έχει την εξήγησή του στο γεγονός ότι έχει διευρυνθεί το πρόγραμμα και δίνει την δυνατότητα σε περισσότερους να είναι δικαιούχοι ακόμη και με μεσαία εισοδήματα και βεβαίως δίνει και μια διέξοδο στα νοικοκυριά να ταξιδέψουν εντός της χώρας και να είναι ασφαλή, τονώνοντας έτσι και τον εσωτερικό τουρισμό. Παλαιότερα στις εποχές της ευμάρειας όποιος έκανε διακοπές με κοινωνικό τουρισμό θεωρούνταν κάτι σαν φτωχός συγγενής, τώρα όμως πολλοί είναι αυτοί που θέλουν πάση θυσία να είναι δικαιούχοι.
Τι να συμβαίνει; Μάλλον φτωχύναμε και δεν μας νοιάζει να το μάθουν κι άλλοι!
Μ.Ξ.


Μετά τη γιορτή, τα έργα…
Χαιρετήσαμε και επαινέσαμε την πρωτοβουλία των παραγωγικών φορέων του νομού για συντονισμένο αγώνα έτσι ώστε να στηριχθεί το επιχειρείν του νομού μέσω αποφάσεων και πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Η αρχή έγινε, η επιτροπή συστάθηκε, αν και πολυμελής, τώρα μένει από τα λόγια να προχωρήσει στα έργα.
Έτσι, πιστεύουμε πως θα επεξεργαστεί η επιτροπή, ένα σχέδιο που θα παρουσιάζει την σημερινή κατάσταση, θα προτείνει λύσεις ρεαλιστικές, που θα έχουν υποστεί επεξεργασία και θα στηρίζονται με επιχειρήματα που θα προέλθουν μετά από έρευνα και συζήτηση με τους ανθρώπους του δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Κι αυτό, διότι μιλούμε και εννοούμε πως το ενδιαφέρον βρίσκεται στους παραγωγικούς τομείς κυρίως, βιοτεχνία-βιομηχανία.
Εάν η στόχευση είναι αλλού, τότε η υπόθεση πάει αλλού και χάνει το στόχο της.
Οι λαϊκές αγορές και τα παζάρια, ας είμαστε ρεαλιστές, κάτι άλλο είναι. Απαραίτητα ναι, αλλά όχι παραγωγή.
Αυτά τα λίγα στην αρχή, αναμένοντας να πληροφορηθούμε τους στόχους που θα θέσει η συντονιστική.
Υ.Γ. Τρεις εκπρόσωποι λαϊκών αγορών τι νόημα έχει;
Γ.Δ.


Ανεβαίνει το πολιτικό «θερμόμετρο
Είναι γεγονός ότι η πανδημία του κορωνοϊού περνάει ύφεση στην χώρα μας αλλά άρχισε μια περίοδος έξαρσης της αντιπαράθεσης στο πολιτικό σκηνικό με όσα βγήκαν στο φως από τις ηχογραφημένες συνομιλίες του επιχειρηματία Μιωνή σε συναντήσεις του με τον Νίκο Παπά πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξάρτητα με το τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για την νομιμότητα και την αυθεντικότητα ή όχι του υλικού οι εντυπώσεις μένουν και εκθέτουν τόσο τον κ. Παππά όσο και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς συνθέτουν μια σκοτεινή λειτουργία  παρακράτους με παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη προκειμένου να στοιχειοθετηθούν καταγγελίες για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση  NOVARTIS.  Αυτό βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και προμηνύεται «θερμό» καλοκαίρι. Κι όσο και να μην φαίνεται τώρα, αυτή η πόλωση και οι υψηλοί τόνοι μετά μια περίοδο ήρεμης συναίνεσης σε συνδυασμό με την υψηλή δημοτικότητα της κυβέρνησης, απόρροια της επιτυχημένης διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας… μυρίζουν έντονα εκλογές για το Φθινόπωρο.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…