Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολεοδομία Ξάνθης: 7 μήνες αναμονή για μια  άδεια κατεδάφισης!

Πολεοδομία Ξάνθης: 7 μήνες αναμονή για μια  άδεια κατεδάφισης!

0

«Ο μεγάλος ασθενής» του δήμου Ξάνθης – Ελλιπής στελέχωση και ελπίδες για αποσυμφόρηση από τον Νοέμβριο

 

Πρόταση του Μηχανικού Π. Μιχαηλίδη: «Να καταργηθούν οι Πολεοδομίες και την έκδοση αδειών να την αναλάβει το Τεχνικό Επιμελητήριο»

Ενδιαφέρον από τους Ξανθιώτες για την δήλωση των ξεχασμένων τετραγωνικών

 

«Ζει ένα δράμα» ο κλάδος των Μηχανικών που έχει άμεση εξάρτηση από την λειτουργία της Πολεοδομίας η οποία και ως τμήμα είναι ο «μεγάλος ασθενής» του Δήμου Ξάνθης. Κοινή διαπίστωση όλων των Μηχανικών μηδέ εξαιρουμένου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιάννη Ζερενίδη ο οποίος και δεν προβαίνει σε ωραιοποίηση της κατάστασης αντίθετα αποδέχεται πρόβλημα στην λειτουργία της Πολεοδομίας Ξάνθης

Ελλιπής στελέχωση και ελπίδες για αποσυμφόρηση από τον Νοέμβριο

 

«Δύσκολη υπόθεση» , χαρακτήρισε την λειτουργία της Πολεοδομίας ο κ. Ζερενίδης επισημαίνοντας ωστόσο πως τα καλά νέα είναι ότι: «Από φέτος τον Νοέμβριο όλοι οι δήμοι υποχρεούνται να συστήσουν Τμήμα Δόμησης. Αυτό θα αποφορτίσει σε σημαντικό βαθμό της Υπηρεσία Δόμησης της Ξάνθης. Αυτό όμως που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στην στελέχωση αν και προσπαθούμε μέσω κινητικότητας να στελεχώσουμε το τμήμα. Η ελλιπής στελέχωση έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην έκδοση αδειών γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στους Μηχανικούς και στους ιδιώτες».

Ενδιαφέρον από τους Ξανθιώτες για την δήλωση των ξεχασμένων τετραγωνικών

Ο κ. Ζερενίδης ανέφερε επίσης ότι προχωρά κανονικά η διαδικασία δήλωσης τετραγωνικών που δεν είχαν δηλωθεί στο δήμο,  μια ρύθμιση για την οποία έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον οι πολίτες της Ξάνθης και οι οποίοι εξυπηρετούνται από έναν υπάλληλο κατόπιν ραντεβού. Σημειώνεται ότι έχει δοθεί παράταση μέχρι 31 Αυγούστου ενώ υπάρχει και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής δήλωσης.

Πρόταση Π. Μιχαηλίδη: «Να καταργηθούν οι Πολεοδομίες και την έκδοση αδειών να την αναλάβει το Τεχνικό Επιμελητήριο

Στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την Πολεοδομία αναφέρεται ο ιδιώτης μηχανικός κ. Παναγιώτης Μιχαηλίδης επιβεβαιώνοντας τον κ. Ζερενίδη και καταθέτει μια ενδιαφέρουσα πρόταση: «Η κατάσταση που βιώνουμε είναι απελπιστική με την Πολεοδομία. Να σκεφτεί κανείς ότι για μια άδεια κατεδάφισης σε χωριό περίμενα 7 μήνες. Για ανέγερση πάνω από χρόνο. Ειδικά τώρα με τα μέτρα για τον κορωνοϊό υπολειτουργεί αφού οι υπάλληλοι μας λένε ότι έχουν άδεια ειδικού σκοπού. Τι να προχωρήσει σ΄αυτό τον τόπο όταν υπάρχει αυτό το μπλοκάρισμα από δημόσια υπηρεσία. Γι αυτό και έχω προτείνει να καταργηθούν οι Πολεοδομίες στους δήμου και η έκδοση αδειών δόμησης να γίνεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο όπως γίνεται η τακτοποίηση των αυθαιρέτων.  Μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα και δεν θα έχουμε αυτές τις καθυστερήσεις. Αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση και μάλιστα αν δημιουργηθούν και σε όλους τους δήμους υπηρεσίες δόμησης θα επιδεινωθεί η το πρόβλημα αφού οι μικροί δήμοι δεν έχουν το κατάλληλο  προσωπικό  για να ανταποκριθούν».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxathopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…