Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παιδεία, ανεργία και ένταξη στο σχέδιο πόλης έθεσε η Σ. Σουλεϊμάν στην ΠτΔ

Παιδεία, ανεργία και ένταξη στο σχέδιο πόλης έθεσε η Σ. Σουλεϊμάν στην ΠτΔ

0

Στο πλαίσιο της συνάντησης της κ. Σακελλαροπούλου με γυναίκες του Δροσερού

Με ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Ελπίδα» περιγράφει τη συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με γυναίκες του συλλόγου και του οικισμού. Σχετικά αναφέρει: «στις 28.5.2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με γυναίκες της τοπικής κοινωνίας της Ξάνθης. Παρούσα στη συνάντηση, ήταν και η Πρόεδρος του Συλλόγου μας κα Σαμπιχά Σουλεϊμάν η οποία είχε την τιμή να γνωρίσει και να συνομιλήσει με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που εκλέγεται στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Στα πλαίσια της συζήτησης, η κα Σαμπιχά Σουλεϊμάν ενημέρωσε την Πρόεδρο για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά, ιδίως στην Θράκη. Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τις δράσεις του Συλλόγου μας για την εκπαίδευση και τα θέματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά. Επιπλέον, τις συνέπειες από την μη ένταξη του οικισμού μας στο σχέδιο πόλης της Ξάνθης. Αναφορά έγινε στα υψηλά ποσοστά ανεργίας των Ρομά όπου συζητήθηκαν οι τρόποι αξιοποίησης των παραδοσιακών τεχνών των τσιγγάνων. Με το τέλος της συζήτησης, είχαμε την τιμή να προσφέρουμε στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ένα Βιβλίο Δράσεων του Συλλόγου μας 2006 – 2019, μαζί με την αλληλογραφία που έχουμε ανταλλάξει για την ένταξη του οικισμού μας στο σχέδιο πόλης, τα πολιτικά και αστικά δικαιώματα μας, καθώς και την αλληλογραφία μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να μπορέσει η Πρόεδρος να έχει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ», το ΔΣ και η Πρόεδρος, θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξε για τα προβλήματα μας, το χρόνο που αφιέρωσε και την υπόσχεση που έδωσε να επισκεφθεί μελλοντικά το χώρο του Συλλόγου μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια έκδοση και μια ευκαιρία

Ενσωματώθηκε η πρόταση για τα γλυπτά του Καραγκιόζη (και) στην Ξάνθη σε ειδική έκδοση της …