Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κλείσιμο των σχολείων ζητούν οι δάσκαλοι

Κλείσιμο των σχολείων ζητούν οι δάσκαλοι

0

Μετά το νέο κρούσμα σε εκπαιδευτικό του 6ου  Δημοτικού Ξάνθης – Είναι το 4ο  κρούσμα στην εκπαιδευτική κοινότητα

Έκλεισε το σχολείο– Για τεστ όλοι οι συνάδελφοι του εκπαιδευτικού  – Φόβοι για διασπορά και σ’ άλλα σχολεία

Πρόεδρος Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, Δ. Ντούμος: «Να κλείσουν τώρα όλα τα σχολεία της Ξάνθης»

 

 

 

Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας μετά το νέο κρούσμα που εντοπίστηκε σε εκπαιδευτικό του 6ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπαιδευτικός που κατάγεται από την Μύκη έκανε τεστ την Κυριακή και σήμερα ειδοποιήθηκε χθες ότι είναι θετικός. Αμέσως το ανέφερε στον διευθυντή του σχολείου.

Είναι το τέταρτο συνολικά κρούσμα σε εκπαιδευτικό στην Ξάνθη

Συναγερμός σήμανε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μετά την ανακοίνωση για το νέο κρούσμα. Να υπενθυμίσουμε ότι είναι το τέταρτο κατά σειρά κρούσμα σε εκπαιδευτικό. Το πρώτο εντοπίστηκε σε δάσκαλο στην Ηλιόπετρα, το δεύτερο την περασμένη εβδομάδα σε εκπαιδευτικό που δίδασκε σε 4 σχολεία της Ξάνθης τα οποία και έκλεισαν για 7 μέρες, ενώ πάνω από 80 εκπαιδευτικοί έκαναν υποχρεωτικά τεστ. Να διευκρινίσουμε σε εκείνα τα τεστ βρέθηκε ένα θετικό κρούσμα σε εκπαιδευτικό από τον Εχίνο. Ο εκπαιδευτικός του  6ου σχολείου είναι το τέταρτο κρούσμα.

Έκλεισε το 6ο δημοτικό – Αποχώρησαν τα παιδιά – Για τεστ όλοι οι εκπαιδευτικοί

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Πρωτοβάθμια και σύμφωνα με τις οδηγίες δόθηκε εντολή να αποχωρήσουν τα παιδιά, να κλείσει το σχολείο και να κάνουν τεστ όλοι οι εκπαιδευτικοί στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρισκόταν στο πάρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ενώ αναμένονται οδηγίες αν θα τεθούν σε καραντίνα όπως οι εκπαιδευτικοί των 4 σχολείων.

Φόβοι για διασπορά και σ’ άλλα σχολεία

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπαιδευτικός δίδασκε μόνο στο 6ο σχολείο αλλά υπάρχουν συνάδελφοί του στο ίδιο σχολείο που διδάσκουν και σε άλλα και ως εκ τούτου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να υπάρχει διασπορά του ιού αν βρεθεί κάποιο κρούσμα ανάμεσά τους. Επίσης προβληματισμός υπάρχει και για τα παιδιά για το κατά πόσο αν είναι ασυμπτωματικά μπορούν να μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειές τους και ειδικά σε ευπαθείς ομάδες.  Αυτό όμως που ισχύει είναι ότι τα παιδιά δεν τίθενται σε καραντίνα.

Πρόεδρος Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, Δ. Ντούμος: «Να κλείσουν τώρα όλα τα σχολεία της Ξάνθης»

Την έντονη ανησυχία της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ξάνθης μεταφέρει ο πρόεδρος του Διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης κ. Δημήτρης Ντούμος: «Όπως είναι εύλογο είναι έκδηλη η ανησυχία και ό φόβος όλων μας μετά τα απανωτά κρούσματα σε συναδέλφους. Γι αυτό το λόγο θα ζητήσουμε την αναστολή της λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων στο νομό μας. Δεν έχει νόημα να παραμένουν ανοιχτά καθώς έχει μειωθεί πάρα πολύ ο αριθμός των μαθητών που προσέρχονται. Ιδιαίτερα στα σχολεία του δήμου Μύκης έρχονται ελάχιστοι μαθητές. Επιπλέον σε 2 μέρες θα πάρουν τίτλους. Δεν υπάρχει νόημα να είναι ανοιχτά και να κινδυνεύουμε όλοι δάσκαλοι και μαθητές».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών υποδέχτηκε στο χώρο του το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Ξεναγήθηκαν στο Εκθετήριο Ελληνικών Παραδοσιακών Ενδυμασιών του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθ…