Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μάζεψαν δυο φορτηγά σκουπίδια σε μία ώρα

Μάζεψαν δυο φορτηγά σκουπίδια σε μία ώρα

0

«Σήκωσαν τα μανίκια» για το Περιβάλλον μέλη συλλόγων του Λάγος και της Κεσσάνης και υπάλληλοι του Λιμεναρχείου Λάγος

 

 

Γεμάτο σκουπίδια το δασύλλιο στο Λάγος

 

Δεν ξέχασε την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος το Λιμεναρχείο Λάγος παρότι τα μέτρα κατά του κορωνοϊού δεν ευνοούν δράσεις. Έτσι τηρουμένων όλων των μέτρων απηύθυνε κάλεσμα σε περιορισμένο αριθμό μελών συλλόγων για να υλοποιήσουν την δράση καθαρισμού του περιβάλλοντα χώρου του λιμανιού του Λάγος καθώς και του δασυλλίου όπως κάθε χρόνο.

«Σήκωσαν τα μανίκια» για το Περιβάλλον μέλη συλλόγων του Λάγος και της Κεσσάνης και υπάλληλοι του Λιμεναρχείου Λάγος

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν τα μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού συλλόγου γυναικών του Πόρτο Λάγος καθώς και μέλη της Τοπικής Κεσσάνης και μαζί με τους υπαλλήλους του Λιμεναρχείου ξεκίνησαν ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την Παρασκευή 5 Ιουνίου τον καθαρισμό των χώρων που είχε οριστεί ως πεδίο της δράσης, στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους ότι το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και το θέλουμε καθαρό. Ιδιαίτερα δε τις μέρες που ζούμε που η επιχείρηση καθαριότητα εκλαμβάνει επική διάσταση ενώ μελέτες συνδέουν την υποβάθμιση του περιβάλλοντος με την εμφάνιση πανδημιών.

Γεμάτο σκουπίδια το δασύλλιο στο Λάγος

Όπως ανέφερε στο «Ε» ο Λιμενάρχης Λάγος  κ. Απόστολος Κυλίτσης η δράση αυτή υλοποιείται κάθε χρόνο αυτή την ημέρα απλά φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών δεν υπήρξε ανοιχτή πρόσκληση για να τηρηθούν  τα μέτρα.  Ωστόσο έγινε καλός καθαρισμός όλων των χώρων που επιλέχθηκαν και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι  μάζεψαν τόσα σκουπίδια που γέμισε η καρότσα από το φορτηγάκι που διέθεσε ο δήμος Αβδήρων και 1 κάδος. Κι αυτά μόλις σε μία ώρα.  Ιδιαίτερα όπως ανέφερε το δασύλλιο είχε πολλά σκουπίδια. Ανάλογες δράσεις το Λιμεναρχείο υλοποιεί κατά διαστήματα και στα Αλιευτικά καταφύγια ευθύνης του και έχει σχεδιάσει και για φέτος.

Δεν έχει δοθεί το σήμα έναρξης για αναφορά σε Λιμεναρχείο Λάγος

Να σημειώσουμε ότι έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η αναβάθμιση από Λιμενικό Τμήμα σε Λιμεναρχείο Λάγος ωστόσο δεν αναφέρεται ακόμη στις ανακοινώσεις που εκδίδει με τον νέο χαρακτηρισμό γιατί πρέπει να δοθεί το σήμα έναρξης κι αυτό όπως ανέφερε ο κ. Κυλίτσης αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanhopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…