Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο κορωνοϊός έκλεισε 5 σχολεία στην Ξάνθη

Ο κορωνοϊός έκλεισε 5 σχολεία στην Ξάνθη

0

Κλειστά για 10 μέρες τα δημοτικά 15ο  και 20ο σχολεία του Δροσερού και τα 10ο και 17ο σχολεία της πόλης – Κλειστά και το δημοτικό και νηπιαγωγείο της Ηλιόπετρας του Δήμου Τοπείρου   – Θετικό κρούσμα σε δάσκαλο

 

 

Θετικός βρέθηκε δάσκαλος αγγλικών που δίδασκε στα 4 σχολεία. Τέθηκαν σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί  – Υποχρεωτικά τεστ την Παρασκευή

 

 

Συναγερμός έχει σημάνει στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας μετά την εμφάνιση 1 νέου επιβεβαιωμένου κρούσματος σε εκπαιδευτικό που διδάσκει σε 4 σχολεία. Πρόκειται για έναν 46χρονο κάτοικο Εχίνου που διδάσκει αγγλικά σε τέσσερα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης και συγκεκριμένα στα 15ο  και 20ο σχολεία του Δροσερού και στο 10ο  και 17ο σχολεία του αστικού ιστού.

 

Εμφάνισε συμπτώματα το Σαββατοκύριακο – Από την Παρασκευή δεν ξαναπήγε στα σχολεία

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» ο εκπαιδευτικός είχε συμπτώματα (υψηλό πυρετό) το Σαββατοκύριακο και έκανε το τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο το οποίο βγήκε θετικό. Να σημειώσουμε ότι δεν είχε κάνει τεστ τις προηγούμενες μέρες όταν κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρισκόταν στο Κ. Υ. Εχίνου. Ο εκπαιδευτικός ενημέρωσε την Διεύθυνση του σχολείου και ακολούθησε κινητοποίηση των εκπαιδευτικών αρχών. Έγινε αναφορά στο υπουργείο Παιδείας και στον ΕΟΔΥ κλιμάκιο του οποίου βρίσκεται στην Ξάνθη και κάνει τεστ στο Μειονοτικό Γυμνάσιο  και Λύκειο Ξάνθης.

Να σημειώσουμε πως ο εκπαιδευτικός δεν εμφανίστηκε στο σχολείο την Τρίτη 9 Ιουνίου και επομένως η τελευταία φορά που δίδαξε ήταν η περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ καλά στην υγεία του και παραμένει καραντίνα στο σπίτι του. Στο μεταξύ έχει γίνει απολύμανση των σχολείων του Δροσερού το Σαββατοκύριακο που ήταν προγραμματισμένη.

Έκλεισαν τα 4 σχολεία με απόφαση της Επιτροπής Υγείας – 80 εκπαιδευτικοί της Ξάνθης σε καραντίνα -Θα υποβληθούν σε υποχρεωτικό τεστ την Παρασκευή

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με απόφαση της Επιτροπής Υγείας κλείνουν για 10 μέρες(10 Ιουνίου – 20 Ιουνίου) μέρες τα 4 σχολεία για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκαν σε καραντίνα όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, περίπου 80 σε αριθμό. Να διευκρινίσουμε ότι σε καραντίνα τέθηκαν μόνο οι εκπαιδευτικοί και όχι οι οικογένειές τους. Την προσεχή Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί των 4 σχολείων θα υποβληθούν υποχρεωτικά σε μοριακό τεστ από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο δημοτικό αμφιθέατρο. Σε περίπτωση που εντοπιστούν θετικά κρούσματα τότε θα ισχύσει καραντίνα και για τα μέλη των οικογενειών τους και θα γίνει περαιτέρω ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Κλειστά το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Ηλιόπετρας από 9 – 19 Ιουνίου – Θετικό κρούσμα σε δάσκαλο

Να σημειώσουμε επίσης ότι έχει κλείσει το δημοτικό σχολείο της Ηλιόπετρας του δήμου Τοπείρου εξαιτίας δασκάλου που βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό και συμπεριλαμβάνεται στα 5 κρούσματα που εντοπίστηκαν στον δήμο Τοπείρου στο πλαίσιο των εκτεταμένων ελέγχων του ΕΟΔΥ που έγιναν τις προηγούμενες μέρες. Η απόφαση της Επιτροπής Υγείας δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και προβλέπει  προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας, για το χρονικό διάστημα από 9.6.2020 έως και 19.6.2020, του εξαθέσιου μειονοτικού Δημοτικού σχολείου Ηλιόπετρας και του Νηπιαγωγείου Ηλιόπετρας , του Δήμου Τοπείρου (συστεγάζονται) για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…