Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Κολοκυθόπιτα με ξηρούς καρπούς

Κολοκυθόπιτα με ξηρούς καρπούς

0

½ κιλό φύλλο κρούστας

2 κιλά κολοκυθάκια

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι

1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές

½ φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη

½ φλιτζάνι κουκουνάρια

1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουταλάκι κανέλα

Αλάτι, πιπέρι

Τρίβετε τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι από το προηγούμενο βράδυ να στραγγίξουν τα υγρά τους. Την επομένη τα στύβετε καλά και τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα μαζί τη μισή ποσότητα λαδιού μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους. Στη συνέχεια, προσθέτετε τις σταφίδες, την καρυδόψιχα και τα κουκουνάρια. Τα ανακατεύετε και τα κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε την κανέλα, την τριμμένη φρυγανιά, το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά και το μίγμα είναι έτοιμο. Στρώνετε σε λαδωμένο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας τα οποία έχετε λαδώσει καλά. Αδειάζετε πάνω τους το μίγμα και το στρώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης έχετε λαδώσει. Κόβετε τα περισσεύματα των επάνω φύλλων, βρέχετε την επιφάνεια της πίτας, χαράζετε κομμάτια και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μιάμισι ώρα περίπου.

 

  • Ταχινόπιτα – Κέικ

    Ξηρά συστατικά: 2 και ½ φλιτζάνια (380 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 1/2 κουταλάκι …
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…