Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Κολοκυθόπιτα με ξηρούς καρπούς

Κολοκυθόπιτα με ξηρούς καρπούς

0

½ κιλό φύλλο κρούστας

2 κιλά κολοκυθάκια

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι

1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές

½ φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη

½ φλιτζάνι κουκουνάρια

1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουταλάκι κανέλα

Αλάτι, πιπέρι

Τρίβετε τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι από το προηγούμενο βράδυ να στραγγίξουν τα υγρά τους. Την επομένη τα στύβετε καλά και τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα μαζί τη μισή ποσότητα λαδιού μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους. Στη συνέχεια, προσθέτετε τις σταφίδες, την καρυδόψιχα και τα κουκουνάρια. Τα ανακατεύετε και τα κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε την κανέλα, την τριμμένη φρυγανιά, το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά και το μίγμα είναι έτοιμο. Στρώνετε σε λαδωμένο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας τα οποία έχετε λαδώσει καλά. Αδειάζετε πάνω τους το μίγμα και το στρώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης έχετε λαδώσει. Κόβετε τα περισσεύματα των επάνω φύλλων, βρέχετε την επιφάνεια της πίτας, χαράζετε κομμάτια και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μιάμισι ώρα περίπου.

 

  • Mελιτζανόπιτα με τραγανό φύλλο, φέτα και χαλούμι

    -1 πακέτο (500 γρ.) φύλλα κρούστας για πίτες -2 κιλά, ψιλοκομμένες μελιτζάνες -3 μεγάλα, ψ…
  • keik-zambon

    Αλμυρό κέικ με κασέρι και ζαμπόν

    4 αυγά ½ κεσεδάκι μαργαρίνη 6 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κύβους 2 ½ φλ. τσαγ. κασέρι τριμμένο…
  • Κερασόπιτα

    Για τη ζύμη -330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -3 κουτ. σούπας ζάχαρη -1/2 κουτ. γλυκού …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Οάσεις Τρία είναι και κοντά μεταξύ τους, τα σημεία της πόλης που έχουν τις ημέρες αυτές τη…