4 χοιρινές μπριζόλες, περίπου 3 εκατοστά πάχος η κάθε μία
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι
Για την γέμιση
50 γραμμάρια καρύδια
5-6 λιαστές ντομάτες μαριναρισμένες σε ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκο θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας ψίχουλα από φρέσκο ψωμί
Αλάτι, Πιπέρι
Χυμός ενός λεμονιού
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς κελσίου. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη γέμιση στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι και γίνου αλοιφή. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε κατά μήκος και βάθος τις μπριζόλες και τις γεμίζουμε με τα υλικά της γέμισης. Με μία οδοντογλυφίδα «σφραγίζουμε» την κάθε μπριζόλα. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει τοποθετούμε τις μπριζόλες κρατώντας τες για ένα λεπτό από κάθε μία πλευρά, ώστε να τις θωρακίσουμε. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα ταψί και το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο για να ολοκληρωθεί το ψήσιμό τους. Αφήνουμε να ψηθούν για περίπου μισή ώρα ή και περισσότερο αν χρειασθεί. Το κρέας μας είναι έτοιμο αν στην περίπτωση που το τρυπήσουμε το υγρό που θα βγει είναι διάφανο και όχι ροζ ή κόκκινο. Συνοδεύουμε είτε με πουρέ πατάτας και μανιτάρια σωτέ, είτε με διάφορα λαχανικά εποχής βρασμένα ή ψημένα στον ατμό.