Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Αξιολόγηση των πάντων στην Ελλάδα

Αξιολόγηση των πάντων στην Ελλάδα

0

Εάν θέλουμε τούτη η χώρα να προκόψει και να μην χρειαστεί να την ισοπεδώσουμε για να την ξαναχτίσουμε από την αρχή, επιβάλλεται άμεσα η αξιολόγηση. Όπως οι επαγγελματίες αξιολογούνται καθημερινά από τους πελάτες τους και κάνουν τα πάντα για να μην τους χάσουν, που κρίνονται ακόμη και για τα πιστεύω, τις αξίες και τις αρχές τους, έτσι και οι δημόσιοι λειτουργοί πρέπει και επιβάλλεται να υπόκεινται σε μόνιμη αξιολόγηση.

Δεν θα μιλήσω λαϊκά, ούτε προσβλητικά, αν και ως άνθρωπος που πληρώνω απίστευτους φόρους για την δημόσια διοίκηση, έχω τούτο το δικαίωμα.

Δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι σ αυτή τη χώρα ίδιοι και όμοιοι, παντού υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί, παντού υπάρχουν οι φωτεινές εξαιρέσεις.

Υπάρχουν καλοί δάσκαλοι και κακοί δάσκαλοι, καλοί καθηγητές και κακοί καθηγητές, και ούτω καθεξής. Ο χειρότερος δικαστής στη δουλειά του, είναι σε καλύτερη μοίρα από τον πιο άξιο δικηγόρο.

Σας τα λέω, γνωρίζοντας την κατασπάραξη που επίκειται εκ των λεγομένων μου.

Για να σωθεί τούτη η χώρα από ένα γραφειοκρατικό τέρας που είναι σήμερα, μόνον εάν η αξιολόγηση διαχωρίσει τους καλούς από τους κακούς δημόσιους λειτουργούς, θα γίνει στη πράξη. Αυτά που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό κυρίως στα δημοτικά σχολεία, είναι άνευ προηγουμένου.

Λυπάμαι πολύ για την κατάντια αυτής της χώρας, λυπάμαι για το γνωστικό – μορφωτικό επίπεδο που ρεαλιστικά επικρατεί στα ελληνόπουλα, επειδή κάποιοι, καβάλησαν κυριολεκτικά το άσπρο άλογο του δημοσίου και απέκτησε η Ελλάδα σε κάθε θέση του δημοσίου και από ένα μικρό Βασίλειο.

Ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της οθωμανικής περιόδου, ο ελληνισμός, τα γράμματα και η παιδεία γενικά, μεγαλούργησε επειδή κρίνονταν το γνωστικό επίπεδο των μαθητών, εάν ήταν υψηλό η όχι.

Ας αναθεωρήσουμε λοιπόν, ποιος είναι άξιος και ποιος όχι, ώστε να καταλαμβάνει θέσεις του δημοσίου με μοναδικά προνόμια σε τούτη τη χώρα και να κάθεται σπίτι και να πληρώνεται, βρέξει χιονίσει, με κορωνοϊό η όχι, ακόμη και αν έρθουν στη Γη, εξωγήινοι.

Γιώργος Μπατζακίδης
Ελ. Επαγγελματίας,
Απόφοιτος του Ε.Α.Π.
Τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών
με μεταπτυχιακές σπουδές στον Ελληνικό πολιτισμό και Ιστορία

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Γιώργος Μπατζακίδης
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περί Μονταζιέρας

Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου, δικηγόρος Μετά το Σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο περί ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑΣ …