Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ To Kolding της Δανίας γνώρισαν δέκα μαθητές του 1ου Γυμνασίου

To Kolding της Δανίας γνώρισαν δέκα μαθητές του 1ου Γυμνασίου

0

Με βιωματικά εργαστήρια και ξεναγήσεις, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος

Το διάστημα 18 έως 24 Σεπτεμβρίου 2022 αντιπροσωπεία δέκα μαθητών /τριών του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης, συνοδευόμενων από την παιδαγωγική ομάδα Erasmus του σχολείου, επισκέφθηκε στο Kolding της Δανίας το MUNKEVAENGETS  SKOLE στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου Συμπράξεων Ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229 με τίτλο: “North, south, east and west movement in Europe and cohesion through European values”

Το πρόγραμμα ασχολείται ιστορικά με την ευρωπαϊκή διαχείριση της μετανάστευσης και της προσφυγιάς και συμμετέχουν σχολεία από τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Δανία και την Τουρκία.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, μαζί με τις αντίστοιχες των συνεργαζόμενων σχολείων, ξεναγήθηκε στο σχολείο της πόλης Kolding, συμμετείχε σε ποικίλες δραστηριότητες, αντάλλαξε απόψεις με τους εταίρους της, επισκέφθηκε μουσεία και  χώρους πολιτιστικού κι ιστορικού ενδιαφέροντος, ταξιδεύοντας και γνωρίζοντας κι άλλες περιοχές της Δανίας.

Τα μέλη της ομάδας του 1ου γυμνασίου ανέπτυξαν φιλίες με τους μαθητές και τις μαθήτριες των συνεργαζόμενων σχολείων και  γνώρισαν την ιστορία της περιοχής συμμετέχοντας με ενθουσιασμό στις δράσεις και τα βιωματικά εργαστήρια του προγράμματος! Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού,  μαθητές και καθηγητές αποκόμισαν πλήθος εμπειριών, γνώσεων κι εντυπώσεων !

Η επόμενη προγραμματισμένη μετακίνηση  της ομάδας  είναι τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Bielefeld της Γερμανίας.

Το πρόγραμμα θα κλείσει τον Μάιο του 2023 με τη φιλοξενία των εταιρικών σχολείων στην Ξάνθη!

Η παιδαγωγική ομάδα ERASMUS του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης: Χρυσάνθη Χαδούλα ΠΕ 07 ( συντονίστρια), Σοφία Αναστασιάδου ΠΕ 04.01, Διονυσία Γκούβερη ΠΕ 80, Μυρσίνη Σουγιουλτζή ΠΕ 04.01, Μαρία Τονονίδου ΠΕ 02, Βικτωρία Τρυφέρη ΠΕ 88.01 και Γεωργία Τσερκίντζελη ΠΕ 86.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…