4 κολοκυθάκια σε κύβους
2 μελιτζάνες σε κύβους
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 κ.σ κρέμα σκόρδου ή 3 σκ. Σκόρδου λιωμένες
1 φλ. μίγμα φρέσκων μυρωδικών ψιλοκομμένων
12 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς τη κόρα ή ψωμί του τοστ
2 ½ φλ. γάλα
5 αυγά
1 φλ. κασέρι τριμμένο
1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
½ φλ. ελαιόλαδο
Aλάτι, πιπέρι
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις μελιτζάνες με τα κολοκυθάκια. Λαδώνουμε ένα ταψάκι 20Χ30 και στρώνουμε μια σειρά από το ψωμί. Συνεχίζουμε με τα λαχανικά, τις ντομάτες, τα τυριά. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τα αρωματικά. Αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με αυτό το μίγμα το μίγμα του ταψιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.