Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Επαναλειτουργούν τα εργαστήρια του ΙΘΤΠ

Επαναλειτουργούν τα εργαστήρια του ΙΘΤΠ

0

Θα τηρηθούν οι απαγορεύσεις και κανόνες λειτουργίας για την καλλιτεχνική εκπαίδευση

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των Εργαστηρίων καλλιτεχνικής εκπαιδεύσεως, για μαθητές ηλικίας 11 ετών και άνω, με βάση τα καθοριζόμενα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟΑ/ΓΡΥΠ/221365/5719/2020 – ΦΕΚ 1867/Β/16-5-2020.

Οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων θα επικοινωνήσουν με τους μαθητές ή τους γονείς τους για να τους ενημερώσουν πως θα γίνει η διεξαγωγή των μαθημάτων συμφώνως με τις  προϋποθέσεις και τους κανόνες που ορίζονται γι’ αυτά οι όροι της ΚΥΑ.

«Σας ευχαριστούμε για την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας στον τρόπο διαχείρισης των μέτρων που επέδειξε το Ίδρυμα κατά την διάρκεια της πανδημίας, ελπίζοντας να συνεχίσουμε την πολιτιστικές και καλλιτεχνικές μας δράσεις όλοι μαζί», σημειώνουν οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων του ΙΘΤΠ.

Απαγορεύσεις και κανόνες λειτουργίας δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης

1.Οι διοικήσεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των φορέων του άρθρου πρώτου, οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα προσήκοντα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και των εν γένει δραστηριοτήτων τους.

2.Ειδικές απαιτήσεις και απαγορεύσεις για τη λειτουργία των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης του άρθρου πρώτου είναι οι ακόλουθες:

α. Απαγορεύεται η διδασκαλία και η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων, τυμπάνων καθώς και η φωνητική διδασκαλία.

β. Στις αίθουσες διδασκαλίες και στους λοιπούς κλειστούς χώρους των ανωτέρω δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

γ. Επιβάλλεται ενδελεχής και συχνός καθαρισμός και η τοπική απολύμανση όλων των μουσικών οργάνων και όλων των επιφανειών που αγγίζονται από μαθητές- σπουδαστές και δασκάλους-καθηγητές.

3.Στους χώρους γραφείων, διοικητικών και άλλων υπηρεσιών των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των φορέων του άρθρου πρώτου τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των εργαζομένων.

4.Η ασφαλής λειτουργία των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης του άρθρου πρώτου γίνεται σύμφωνα με την από 13.5.2020 εισήγηση της 47ης συνεδρίασης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα που πρέπει να τηρούνται για την ασφαλή επαναλειτουργία των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, όπως αυτά εξειδικεύονται και κοινοποιούνται με τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

5.Η Διοίκηση των φορέων και των επιχειρήσεων του άρθρου πρώτου φροντίζει ώστε να λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης μαθητών, σπουδαστών, δασκάλων, καθηγητών και εργαζομένων, ιδίως σε σχέση με τον φυσικό αερισμό των αιθουσών διδασκαλίας, την αποφυγή συγχρωτισμού και την τήρηση των οδηγιών καλής υγιεινής χεριών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…