Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αναβάθμιση σε οκτώ παιδικές χαρές του δήμου Αβδήρων

Αναβάθμιση σε οκτώ παιδικές χαρές του δήμου Αβδήρων

0

Με 225.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο

Ο Δήμος Αβδήρων κατάφερε, για δεύτερη φορά, την ένταξη στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», στον άξονα προτεραιότητας 1: «Αστική αναζωογόνηση», του έργου  ”Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών στους οικισμούς Μυρωδάτου, Μαγικού, Κουτσού, Π. Ζυγού, Φελώνης, Πολυσίτου, Άνω Λευκόπετρας και Ακάρπου του Δήμου Αβδήρων” συνολικού προϋπολογισμού 225.000€. Η χρηματοδότηση του ανωτέρω έργου επιμερίζεται ως εξής: 175.000€ από το Πράσινο Ταμείο και 50.000€ από ίδιους πόρους του Δήμου Αβδήρων.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος ενημερώνει: «ο Δήμος μας θα προχωρήσει  στις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης οκτώ παιδικών χαρών στους ανωτέρω οικισμούς του Δήμου και στην προμήθεια και  τοποθέτηση πιστοποιημένων οργάνων, με στόχο τη συνολική λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση τους. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών οι παιδικές χαρές θα προσαρμοστούν στη σχετική νομοθεσία και θα λάβουν πιστοποίηση καταλληλότητας λειτουργίας από ανεξάρτητο φορέα ελέγχου.

Ο Δήμος Αβδήρων έχει ήδη ολοκληρώσει τις εργασίες διαμόρφωσης παιδικών χαρών σε  οκτώ οικισμούς του, για άλλες οκτώ παιδικές χαρές έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος και θα ξεκινήσει η διαμόρφωση τους μέσα στο καλοκαίρι. Συνολικά ο Δήμος Αβδήρων μαζί με αυτές τις οκτώ παιδικές χαρές που εντάχθηκαν, θα διαθέτει εικοσιτέσσερις πιστοποιημένες παιδικές χαρές».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα με το απογευματινό ωράριο στο Μειονοτικό

Συνεχίζεται  η κατάληψη- Χάνονται διδακτικές ώρες   Διευθύντρια Δ/βαθμιας Ξάνθης: Μ. Σιδηρ…