Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιδημιολογική μελέτη για την Ξάνθη ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος

Επιδημιολογική μελέτη για την Ξάνθη ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος

0

Επισημαίνει την ελλιπή και αποσπασματική ενημέρωση, καθώς και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής

 Καλεί τους πολίτες σε ενεργοποίηση της ατομικής ευθύνης και αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας

Επιδημιολογική μελέτη για την περιοχή ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, επισημαίνοντας το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Ο ΙΣΞ τονίζει για ακόμη μία φορά την ελλιπή και αποσπασματική ενημέρωση και ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, όλο το διάστημα της υγειονομικής κρίσης στην περιοχή μας, με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία της υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας, απευθύνθηκε με διάθεση συνεργασίας και με προτάσεις σε όλους τους τοπικούς φορείς. Επίσημα όμως ποτέ δεν ενημερώθηκε και ποτέ δεν κλήθηκε να συνδράμει στη διαχείριση της κρίσης. Η ενημέρωση γενικά είναι αποσπασματική και ελλιπής. Είναι γνωστό το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο του νομού μας, ο πλέον βεβαρυμμένος της ΠΑΜΘ. Υπόψη ότι τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι κλάσμα του συνολικού αριθμού και είναι άγνωστος ο αριθμός των φορέων. Επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά την ανάγκη για επιδημιολογική μελέτη στους κατοίκους της Ξάνθης. Εκφράζουμε δημόσια την ανησυχία μας εν όψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους κατοίκους να συμμορφωθούν και να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας με κυρίαρχο την απόσταση μεταξύ τους και την χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους. Η ατομική ευθύνη πρέπει να ενεργοποιηθεί. Οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες να συνεχίσουν να παραμένουν σπίτι. Σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, γεγονός που το απευχόμαστε, ο νομός θα μπει ξανά σε περιοριστικά μέτρα με ότι αυτό συνεπάγετε για την οικονομία της περιοχής και την ψυχολογία των κατοίκων. Η πρόσληψη μονίμου ιατρικού προσωπικού αποτελεί επιτακτική ανάγκη καλύπτοντας τα κενά που δημιουργήθηκαν από προηγούμενες περιόδους και εξασφαλίζοντας εφεδρείες σε περίπτωση υπερφόρτωσης του συστήματος, καθώς επίσης και άμεση εγκατάσταση υποδομής μοριακού τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, διότι χωρίς αυτό η λειτουργία του δευτεροβάθμιου συστήματος υγείας στον Νομό μας καθίσταται δύσκολη. Ευχόμαστε η περιοχή μας να μην αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις αλλά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Ευχαριστίες στο δήμο και δωρητές

Παράλληλα, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, ευχαριστούν τον Δήμο Ξάνθης για την στάση του από την αρχή της πανδημίας απέναντι στον ΙΣΞ για τον συντονισμό των ενεργειών του, σε δράσεις στα πλαίσια της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, είτε σε επίπεδο ενημέρωσης των δομών του Δήμου, είτε στη χορήγηση υλικών προστασίας, είτε σε απολυμάνσεις χώρων. Επίσης αναφέρουν την επίσκεψη στο δημαρχείο Ξάνθης του Προέδρου του ΠΙΣ και την ενημέρωση των Δημάρχων του Νομού μας.

Ακόμη, σε σχετική ευχαριστήρια επιστολή ο Πρόεδρος και του ΔΣ του ΙΣΞ «εκφράζουμε την βαθειά ευγνωμοσύνη μας και τις θερμές ευχαριστίες σε όσους στήριξαν οικονομικά την προσπάθεια να βοηθήσουμε το υγειονομικό προσωπικό στη μάχη που δίνει με την πανδημία, χορηγώντας τους προστατευτικές στολές, μάσκες, προσωπίδες και αντισηπτικά. Ευχαριστούμε θερμά τους: Διαγνωστικό εργαστήριο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, Διαγνωστικό εργαστήριο ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ Ξάνθης, Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, Κυριακίδου Ελένη, Κυριακίδου Γραμματούλα, Κατωπόδη Ειρήνη, Διαφωνίδου Ελένη και ΣΙΑ Ο.Ε., Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Ξάνθης. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ για την δωρεάν διάθεση πρώτης ύλης για την κατασκευή μέσων προστασίας καθώς και την εταιρεία Rodopi Blades GmbH για την δωρεάν διάθεση μεγάλου αριθμού μασκών προστασίας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…