Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

0

«Ο ιός των λέξεων»
Η εποχή μας με την πανδημία είναι δύσκολη, ε, αυτό το λένε και τα μικρά παιδιά, γι’ αυτό χρειάζεται λίγο γέλιο, λίγο καλαμπούρι.
Ιδού λοιπόν, ευχάριστο απόσπασμα του γνωστού βορειοελλαδίτη συγγραφέα Γιώργου Σκαμπαρδώνη από «Τα Νέα». Γράφει:
«Φοβάται ‘κατακόμβες’ νεκρών και όχι εκατόμβες ο στρατηγικός σύμβουλος. Δεν πειράζει. Κανείς δεν είναι άσφαλτος (ούτε χωματόδρομος). Τι τρωγλοδύτες, τι λωποδύτες. Εν τούτω Καρα-νίκα, που έλεγαν και στην ομώνυμη στάση λεωφορείων περιοχής Βυζαντίου.
Σε κάθε περίπτωση είναι φανερό πως οι λέξεις προδίδουν τα πάντα. Αποφλοιώνουν ανελέητα. Και να θες να κρυφτείς έρχονται αυτές οι άτιμες και σε ξεμπροστιάζουν. Όσο ταλέντο αναίδειας, όση ακαλαισθησία και να διαθέτει κάποιοςλανσάροντάς τη ως προοδευτικό ουμανισμό της σακούλας, έρχεται αίφνης μια λέξη, μια ‘κατακόμβη’ αντί εκατόμβης, και τον διαπομπεύει».


Αναμονή της ημερομηνίας
Πρόκειται για την ερώτηση του εκατομμυρίου.
Δηλαδή, πότε ημερολογιακά θα ξεκινήσει στη χώρα μας η κανονικότητα. Εννοώ βέβαια, για τη σταδιακή επάνοδο και πότε αυτή θα ανακοινωθεί.
Κάποιοι υποστηρίζουν πως περί τα τέλη Απριλίου, γύρω στις 27, οι αποφάσεις θα κλειδώσουν και θα ανακοινωθούν.
-Είθε να γίνει έτσι για να αναπνεύσουμε, όλοι, μικροί και μεγάλοι, για να μπει η ζωή όλων σε ρυθμούς γνώριμους και κανονικούς.
Γ.Δ.


Για τον Φανουράκη
Κανείς δεν ξέρει αν τελικά το μεγαλύτερο μένος της αντιπολίτευσης το σηκώνει ο δήμαρχος ή ο έτερος Μανώλης της δημοτικής αρχής.
Ο Μανώλης Φανουράκης συγκέντρωσε τα βέλη της αντιπολίτευσης γιατί εθεάθη σε βίντεο να πανηγυρίζει με τους κατοίκους του Δροσερού το γεγονός ότι 327 τεστ από τον οικισμό βγήκαν αρνητικά. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε το μήνυμα, αν η αντιπολίτευση δεν επέλεγε να φτάσει μέχρι το σημείο, σύσσωμη σχεδόν να ζητά την παραίτησή του, αναγνωρίζοντας προφανώς (δεν είναι δυνατό να το δεις αλλιώς) ότι οι επικεφαλής τουλάχιστον, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν τα προσωπικά τους μαζί του.
Ο Μανώλης Φανουράκης έχει ισχυρό ρόλο στη διοίκηση του δήμου, και έχει αποδειχθεί σε αυτή τη θέση εργατικός, διαβασμένος, σοβαρός και αποτελεσματικός. Αυτό έχει ενοχλήσει.


ΠτΔ και πρωθυπουργός στον Έβρο για το Πάσχα
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναμένεται να βρεθεί στον Έβρο ανήμερα του Πάσχα, προκειμένου να ευχηθεί σε κατοίκους και στρατό, που δοκιμάστηκαν το προηγούμενο διάστημα με την προσφυγική κρίση.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει να βρεθεί στην περιοχή για το Πάσχα συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.


Χιόνια στα βουνά!
Η βροχή που έπεφτε χθες στην πόλη και που ήταν αρκετά έντονη, ήταν χιόνι πάνω στα γύρω βουνά και ψηλά στο Λειβαδίτη.
Μάλιστα, χιόνιζε και αρκετά μέχρι τα υψώματά της Καλαμούς, αλλά δεν το έστρωσε διότι αργότερα το γύρισε σε βροχή.
Ανοιξιάτικο χιόνι λοιπόν Απρίλη μήνα στην Ξάνθη μας.
Μεταξύ μας, αυτός ο άσχημος καιρός μας υποχρεώνει να κλειστούμε μέσα θέλουμε δε θέλουμε.
Γ.Δ.


Λίγα λόγια
Ας γράψουμε λίγα λόγια για τη στήλη που καθημερινά βρίσκεται χρόνια τώρα κοντά σας.
Για τη στήλη που πιστεύουμε σας κρατά παρέα και συντροφιά με τα σχόλιά της. Σχόλια για όσα συμβαίνουν, πρόσωπα και γεγονότα στην πόλη και τους υπόλοιπους δήμους.
Η στήλη των σχολίων που καλύπτει μια σελίδα, προσθέτει, τη φωνή της και την όποια παρεμβατική της δύναμη και επιρροή μπορεί να έχει μια στήλη στην οποία βεβαίως επικρατεί η άποψη, οι προτάσεις, ο προβληματισμός για δράσεις και ενέργειες των προσώπων που κατέχουν διάφορα αξιώματα.
Θα μπορούσαμε να ασχολούμαστε με πικάντικα, διαπροσωπικά θέματα των κατά καιρούς πρωταγωνιστών, με αναφορές σε γαργαλιστικές ιστορίες, με σχόλια για την ιδιωτική ζωή.
Δεν το κάνουμε, κι ούτε βέβαια θα το κάνουμε τώρα.
Ακολουθούμε τον «άλλο δρόμο» με κριτική έργων ή παραλείψεων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του κάθε κρινόμενου, όπου κι αν ανήκει. Και βέβαια, δεν ξεχνάμε να επαινέσουμε τις θετικές δράσεις και έργα.
Γ.Δ.


Περί συνωστισμού
Όταν οι κινέζοι επιδημιολόγοι πριν καιρό, επισκέφθηκαν το καθημαγμένο Μπέργκαμο στην Ιταλία, είπαν να κάνουν μια βόλτα στην πόλη. Όταν γύρισαν είπαν στους υπεύθυνους «έχετε πολύ κόσμο στους δρόμους …». Αυτό πρέπει να γίνει απολύτως αντιληπτό απ’ όλους. Πρόκειται για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις.
Μόνον ο Τραμπ, ο Τζόνσον και ορισμένοι στην Ελλάδα δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό.
Το καλαμπούρι κόπηκε, πάει τελείωσε.
Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό αντιληπτό, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσουμε και θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή μας, στις δουλειές μας, στα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Γ.Δ.


Η βαθμολογία στη Σούπερ Λιγκ
Δεν έγιναν τελικά δεκτές οι εφέσεις της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.
Έτσι, η βαθμολογία του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο παραμένει ως έχει με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται πλέον 14 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και την Ξάνθη να πλησιάζει τη ζώνη του υποβιβασμού.
Έτσι, η ομάδα μας μένει στους 18 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ στους 52.
Αναλυτικά, οι βαθμολογία έχει ως εξής:
Ολυμπιακός 66, ΠΑΟΚ 52, ΑΕΚ 51, ΠΑΟ 44, ΟΦΗ 34, Άρης 34, Ατρόμητος 32, ΑΕΛ 30, Αστέρας Τρίπολης 30, Λαμία 27, Βόλος 27, Ξάνθη 18, Παναιτωλικός 17 και Πανιώνιος 11.
Γ.Δ.


Από πού πάνε στην πλατεία;
Φίλος αγαπητός μου εξομολογήθηκε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία για κάτι που πριν την πανδημία του κορωνοϊού θα του φαινόταν απίθανο πέρα για πέρα.
Μου είπε λοιπόν, πως είχε να πάει στην κεντρική πλατεία μήνα και κάτι μέρες.
Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, τον πίστεψα και είμαι σίγουρος πως κι άλλοι δε θα είχαν πάει μέχρι εκεί, αρκούμενοι σε βόλτες γύρω από τη γειτονιά τους για λίγη ώρα και ξεμούδιασμα και καθαρό αέρα.
Πάντως, ο φίλος πειθαρχημένος και συνεπής για αποφυγή τον συγχρωτισμό που αποτελεί και την κύρια άμυνα στον ιό.
Γ.Δ.


Η ανευθυνότητα των λίγων και η προσπάθεια των πολλών
Είναι γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πως έχει με υπευθυνότητα να δεχθεί την εφαρμογή των μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό.
Όμως, όπως συμβαίνει πάντα, υπάρχει μία μειοψηφία ανεύθυνων ανθρώπων, οι οποίοι αντιδρούν και δεν υπακούν στις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων.
Συνήθως είναι οι λίγοι, οι οποίοι δυστυχώς υπονομεύουν τις προσπάθειες των πολλών με τη στάση και τη συμπεριφορά τους.
Έτσι, στην ουσία ακυρώνουν ό,τι σωστό προσπαθούν οι πολλοί, οι οποίοι δικαιολογημένα νιώθουν αγανάκτηση απέναντί τους και θυμό.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…