Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο δήμος Ξάνθης ενημερώνει για τον τρόπο εφαρμογής των πρόσθετων μέτρων

Ο δήμος Ξάνθης ενημερώνει για τον τρόπο εφαρμογής των πρόσθετων μέτρων

0

Για τα νέα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και τον τρόπο που θα λειτουργήσουν ενημερώνει ο δήμος Ξάνθης, που σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Πρόσθετα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και όχι «καραντίνας» τέθηκαν σε ισχύ στον Δήμο Ξάνθης καθώς και σε άλλους 5 Δήμους της χώρας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη 31/03 η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την πανδημία του COVID-19.

Τα πρόσθετα μέτρα τοπικού χαρακτήρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης και θα διαρκέσουν μέχρι τις 20:00 το βράδυ της 14ης Απριλίου.

Για την περίοδο αυτών των 14 ημερών των επιπλέον περιοριστικών μέτρων η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη γίνεται αποκλειστικά από το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” των δήμων.

Σε ό,τι αφορά τη μετάβαση σε τελετή κατά τη συγκεκριμένη περίοδο επιτρέπεται παρουσία μόνο σε περίπτωση κηδείας και αποκλειστικά και μόνο για τους συγγενείς πρώτου βαθμού.

Επιπρόσθετα, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν τη δυνατότητα να τα βγάζουν για 15 λεπτά και μόνο πέριξ της οικίας τους.

Τέλος, στα σούπερ μάρκετ γίνεται υποχρεωτική αναλογία ένας πελάτης ανά είκοσι τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμου χώρου.

Ο Δήμος Ξάνθης μετά από επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη κάνει γνωστό στους πολίτες ότι το νόημα των μέτρων είναι ο δραστικός περιορισμός των μετακινήσεων όλων των πολιτών.

Αναφορικά με τις βιομηχανίες, επιχειρήσεις και τις δημόσιες υπηρεσίες (υπηρεσία καθαριότητας, φροντίδα ευπαθών ομάδων κ.ά.), οι πολίτες που εργάζονται και τηρούν ωράρια εργασίας εκτός του τυπικού πρωινού ωραρίου, φέροντας έγγραφο που τους έχει ήδη προμηθεύσει ο εργοδότης τους θα συνεχίσουν να μετακινούνται κανονικά προς την εργασία τους και από την εργασία τους  προς την οικία τους, όπως και πριν τεθούν σε ισχύ τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα. Οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να μετακινούνται φέροντας πάντα τη Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (Τύπου Α) και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

Όσες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα ευελιξίας καλούνται να προσαρμόσουν το ωράριο λειτουργίας τους στις ώρες που τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα καθορίζουν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επανέρχεται η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση, αλλά μόνο για καθήμενους

Μερική άρση των μέτρων από 31/1 μετά από εισήγηση των ειδικών Παραμένει ο περιορισμός στα …