Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γιατροί Ξάνθης: Ζητούσαν πιο αυστηρά μέτρα και εισακούστηκαν

Γιατροί Ξάνθης: Ζητούσαν πιο αυστηρά μέτρα και εισακούστηκαν

0

Είναι ο πιο επιβαρυμένος νομός της ΑΜΘ με 4 θανάτους και 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι στιγμής –  Ανησυχία για τα κρούσματα στον Στρατό – Επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Α. Καραδέδος: «Το Κέντρο Υγείας Εχίνου πρέπει να ανοίξει άμεσα με άλλο προσωπικό»

 

 

Κλειστό παραμένει το Κέντρο Υγείας Εχίνου μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού που διαγνώστηκε σε νοσηλεύτρια. Με απόφαση της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης το Κέντρο έκλεισε μέχρι τις 4 Απριλίου και συνολικά 33 άτομα που είναι όλο το προσωπικό του Κέντρου τέθηκαν σε καραντίνα ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της. Επίσης έγινε απολύμανση του Κέντρου. Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν το ασθενοφόρο παραμένει και οι κάτοικοι που παρουσιάζουν συμπτώματα θα λαμβάνουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ ενώ σε περιπτώσεις που απαιτείται νοσηλεία θα μεταφέρονται στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Α. Καραδέδος: «Το Κέντρο Υγείας Εχίνου πρέπει να ανοίξει άμεσα»

Άμεση λειτουργία του Κέντρου Υγείας Εχίνου με άλλους γιατρούς και προσωπικό ζητά ο Ιατρικός σύλλογος Ξάνθης. Ο πρόεδρος , Αναστάσιος Καραδέδος μιλώντας στο «Ε» τονίζει την αναγκαιότητα ν’ ανοίξει μετά την απολύμανσή του το Κέντρο Υγείας Εχίνου: «Πρέπει ν’ ανοίξει αμέσως μετά την απολύμανσή του το Κέντρο Υγείας στον Εχίνο: « Δεν μπορεί το κράτος μας να μην έχει υγειονομική δομή σε μια περιοχή που έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα και βρίσκεται σε καραντίνα. Πρέπει ν’ ανοίξει άμεσα κι αν δεν είναι εφικτό αυτό να δημιουργηθεί άμεσα μια δομή αφού επιταχθεί κάποιο κτήριο και να λειτουργήσει αφού στελεχωθεί με γιατρούς και προσωπικό που θα αντικαταστήσουν  προσωρινά αυτούς που βρίσκονται σε καραντίνα. Είναι καίριας σημασίας αυτό».

Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης: Οι γιατροί ζήτησαν αυστηροποίηση των μέτρων στην Ξάνθη – 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η Ξάνθη μετρά μέχρι τώρα 4 θανάτους και 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Σύμφωνα με τα στατιστικά και σε σύγκριση με τους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειάς μας είναι η πιο επιβαρυμένη. Σ’ ότι αφορά την κατανομή είναι παρουσιάζει μια ισομέρεια καθώς το 1/3 των κρουσμάτων βρίσκεται στον δήμο Μύκης, 1/3 στην πόλη και το υπόλοιπο στην ευρύτερη περιοχή πέριξ του αστικού ιστού: «Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διασπορά εξίσου στην περιφερειακή ενότητα της Ξάνθης. Αντικειμενικά είναι η πιο επιβαρυμένη από τις άλλες στην περιφέρειά μας. Κι ενώ γενικά διαπιστώνουμε ότι τα μέτρα αποδίδουν γιατί ο κόσμος έχει συμμορφωθεί στο νομό μας βλέπουμε εικόνες που δεν συνάδουν με την σοβαρότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης. Εικόνες όπως αυτή την Νεάπολη με την μαζική άθληση ή με τις ουρές στις τράπεζες. Εμείς σαν Ιατρικός σύλλογος ζητήσαμε από την πολιτεία αυστηροποίηση των  μέτρων για την Ξάνθη. Να τεθούν επιπλέον περιορισμοί για να σταματήσει η διασπορά του κορωνοϊού. Αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Κάποιοι είναι φανερό δεν κατάλαβαν την σοβαρότητα της κατάστασης».

Σ’ ότι αφορά το νοσοκομείο Ξάνθης ο κ. Καραδέδος αναφέρει πως έχει προετοιμαστεί καλά. Ωστόσο να υπενθυμίσουμε ότι δεν νοσηλεύονται περιστατικά με κορωνοϊό στην Ξάνθη καθώς διακομίζονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που έχει οριστεί Αναφοράς για COVID-19.

Ανησυχία για τα κρούσματα στον Στρατό – Επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ανησυχία έχει προκληθέι από τα αυξημένα κρούσματα σε στρατιωτικούς. Εκτός από τον 46χρονο στρατιωτικό που κατέληξε χτυπημένος από τον κορωνοϊό άλλα δύο είναι τα 46 επιβεβαιωμένα κρούσματα στρατιωτικών που υπηρετούν σε στρατόπεδο της Ξάνθης και καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη όπου είχαν μεταβεί και έκαναν εκεί το τεστ. Σε επιστολή της η  Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της, με αφορμή : «τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον ιστότοπο «usay.gr, για τις άκρως επικίνδυνες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να φιλοξενηθούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Νομό Έβρου», όπως αναφέρει και καλεί: « Καλούμε το αρμόδιο Τμήμα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας του Νομού Έβρου, τους Βουλευτές της περιοχής  και τους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας στην περιοχή ευθύνης των οποίων υφίστανται οι παραπάνω χώροι, να παρέμβουν άμεσα διαφυλάττοντας τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου, πριν κληθούμε να αντιμετωπίσουμε περαιτέρω δυσάρεστες καταστάσεις με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…