Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Κρατά γερά» το βάρος του κορωνοϊού το νοσοκομείο Ξάνθης

«Κρατά γερά» το βάρος του κορωνοϊού το νοσοκομείο Ξάνθης

0

 

Διοικήτρια Νοσοκομείου Ξάνθης, Ε. Ροφαέλα: « Είμαστε καλά προετοιμασμένοι… μέλημα μας η προστασία τους προσωπικού μας και των ασθενών»

 

Σχέδια για διαμόρφωση κι άλλης κλινικής COVID-19 και 5 ακόμη κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο

 

 

 

Στις μέρες που ζούμε με τον κορωνοϊό να περιφέρεται στο νομό μας και να απειλεί την υγεία μας, το νοσοκομείο Ξάνθης καλείται να επωμιστεί όλο το βάρος  της προαπαιτούμενης διαδικασίας που περιλαμβάνει δειγματοληψία, διάγνωση και νοσηλεία σε ειδική κλινική των ελαφρών περιστατικών με κορωνοϊό , διαχείρισης των σοβαρών με διακομιδή στο νοσοκομείο αναφορά το ΠΓΝΑ καθώς επίσης και να παρέχει νοσηλεία σε άλλα περιστατικά όταν παραστεί ανάγκη.

 

Διοικήτρια Νοσοκομείου Ξάνθης, Ε. Ροφαέλα: « Είμαστε καλά προετοιμασμένοι… μέλημα μας η προστασία τους προσωπικού μας και των ασθενών»

Η Ξάνθη αδιαμφισβήτητα είναι μια επιβαρυμένη περιοχή σε αριθμό θανάτων και κρουσμάτων κορωνοϊού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τώρα υπάρχουν 18 κρούσματα ενώ είναι αναμένονται αποτελέσματα και άλλα δύο τουλάχιστον στρατιωτικούς. Όπως είναι ήδη γνωστό υπάρχουν και 4 θάνατοι. Να σημειώσουμε ότι η καθημερινή ενημέρωση από το νοσοκομείο Ξάνθης έχει διακοπεί και πλέον επειδή δεν υπάρχει συνολική εικόνα καθώς τα κρούσματα που αφορούν τους στρατιωτικούς  τα διαχειρίζεται το στρατιωτικό νοσοκομείο και έτσι οι ανακοινώσεις γίνονται από το ΠΓΝΑ και το υπουργείο Υγείας.  Σε θέματα οργάνωσης αναφέρεται η Διοικήτρια του νοσοκομείου Ξάνθης κα Έλενα Ροφαέλα: «Έχουμε δημιουργήσει μια αυστηρή πύλη εισόδου όπου όποιος προσέρχεται ελέγχεται. Επίσης έχουμε διαμορφώσει την πρώην Ψυχολογική κλινική σε κλινική COVID-19 . Πρόκειται για 9 αίθουσες, μία αρνητικής πίεσης με 15 κλίνες. Έχουμε αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά είτε θετικά σε κορωνοϊό είτε αρνητικά  με πλήρη ασφάλεια για το προσωπικό και τους ασθενείς. Τα ελαφρά περιστατικά νοσηλεύονται για λίγο σ’ αυτή την αίθουσα και τα σοβαρά διακομίζονται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Υπάρχει στο σχεδιασμό μας να διαμορφώσουμε και άλλη κλινική  για περιστατικά με κορωνοϊό ενώ λειτουργούμε ήδη 6 κλίνες ΜΕΘ και σχεδιάζουμε την λειτουργία άλλων 5 αν παραστεί ανάγκη. Επίσης ο Στρατός μας έχει ενισχύσει με 2 γιατρούς και 5 νοσηλευτές και όπως μας ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την πρόσφατη επίσκεψή του θα ενισχύουμε μια άλλους δύο γιατρούς και 2 νοσηλευτές. Έχουμε επάρκεια σε όλα τα μέσα ατομικής προστασίας. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των εργαζομένων και των ασθενών», επεσήμανε η κα Ροφαέλα.

Να σημειώσουμε ότι έως τις 4 Απριλίου που θα ανοίξει το Κέντρο Υγείας Εχίνου η διαχείριση των πιθανών κρουσμάτων γίνεται αρχικά από το Περιφερειακό Ιατρείο Μύκης που έχει ενισχυθεί με ένα γιατρό και ένα νοσηλευτή και στην συνέχεια, οι σοβαρότερες περιπτώσεις καταλήγουν στο νοσοκομείο Ξάνθης όπου ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…