Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καραντίνα λόγω κορωνοϊού αλλά και χιονιού στον δήμο Μύκης

Καραντίνα λόγω κορωνοϊού αλλά και χιονιού στον δήμο Μύκης

0

5 – 10 πόντους χιονιού σε Εχίνο και Κένταυρο- Πάνω από 15 στο Δασικό χωριό – «Ανοιχτοί οι δρόμοι», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

 

Δεν κινείται φύλλο στον Εχίνο – Ανέβηκε η ψυχολογία από την επιστροφή του ηλικιωμένου που νίκησε τον κορωνοϊό

 

Τον χειμώνα που μας… χρωστά αποφάσισε να μας χαρίσει ο Απρίλιος και από το βράδυ της Τετάρτης το έστρωσε για τα καλά σ’ όλη την ορεινή περιοχή του νομού μας και οι κάτοικοι του Εχίνου αλλά και των άλλων χωριών του δήμου Μύκης εκτός από καραντίνα λόγω κορωνοϊού έχουν και  καραντίνα λόγω …χιονιού. Στα λευκά ντύθηκαν ορεινοί οικισμοί όπως η Σταυρούπολη, ο Κένταυρος και η Πάχνη ενώ άσπρισαν τα βουνά της Ξάνθης . Στην πόλη της Ξάνθης όλη την Πέμπτη επικρατούσε τσουχτερό κρύο, ενώ έπνεαν δυνατοί άνεμοι.

5 – 10 πόντους χιονιού σε Εχίνο και Κένταυρο- Πάνω από 15 στο Δασικό χωριό – «Ανοιχτοί οι δρόμοι», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

Από νωρίς το πρωί η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης έστειλε δυο εκχιονιστικά προκειμένου να ανοίξουν όλο το ορεινό οδικό δίκτυο που είχε καλυφθεί από χιόνι. Όπως αναφέρει το αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης τα μεγαλύτερα εντοπίστηκαν στον δρόμο Ξάνθης – Σταυρούπολης και στο ύψος άνω του Λυκοδρομίου έως την Δράμα. Επίσης αρκετό χιόνι είχαν τα χωριά του δήμου Μύκης και συγκεκριμένα στον Εχίνο το ύψος του χιονιού έφτασε στους 5 πόντους στον Κένταυρο ξεπέρασε τους 10 όπως και στις Θέρμες και το Δημάριο. Το περισσότερο χιόνι το είχε Δασικό χωριό που ξεπέρασε τους 20 πόντους, ωστόσο δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς αυτή την περίοδο είναι κλειστό: «Όλο το ορεινό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό και πουθενά δεν χρειάζονται αλυσίδες. Όμως πρέπει όσοι οδηγοί κινούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το πρωί ανοίξαμε τους δρόμους και το βράδυ θα ρίξουμε αλάτι για να τους κρατήσουμε ανοιχτούς», επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης.

Τι λέει η Αστυνομία

Να σημειώσουμε ωστόσο  ότι σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία για την Ξάνθη,

η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Ε.Ο. Ξάνθης – Μ.Σ Αγίου Κωνσταντίνου, από 20 χλμ

2) Ε.Ο Ξάνθης – Δράμας, από 10 χλμ έως τα όρια με νομό Δράμας.

Δεν κινείται φύλλο στον Εχίνο – Ανέβηκε η ψυχολογία από την επιστροφή του ηλικιωμένου που νίκησε τον κορωνοϊό

Αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις που κάνουν στον δήμο Μύκης για τον συντονισμό και την τήρηση της καραντίνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η καραντίνα τηρείται απαρέγκλιτα. Οι κάτοικοι του Εχίνου αλλά και των άλλων χωριών έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και μόνο όσοι έχουν μονάδες εκτροφής ζώων κυκλοφορούν με ειδική άδεια και υπεύθυνη δήλωση για να τα ταΐσουν. ‘Όλες οι ανάγκες τους σε τρόφιμα και φάρμακα καλύπτονται από το «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς και τις υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας ενώ κλιμάκια της αστυνομία περιπολούν συνεχώς και επιτηρούν τις εισόδους του Εχίνου. Ένα ευχάριστο γεγονός, αυτό της  επιστροφής  του ηλικιωμένου που ήταν το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στον Εχίνο, με πλήρη αποκατάσταση της υγείας του μετά την μάχη που έδωσε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης αναπτέρωσε το ηθικό των έγκλειστων συμπολιτών του και ανέβασε την ψυχολογία τους.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ζητείται ελπίς» για τη Δημοτική Αγορά Ξάνθης

Οι επαγγελματίες αποτυπώνουν μία εικόνα εγκατάλειψης που αποθαρρύνει τους νέους επαγγελματ…