Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ενόχληση στη δημοτική αρχή για το “όχι” μέρους της αντιπολίτευσης στην αναμόρφωση προϋπολογισμού

Ενόχληση στη δημοτική αρχή για το “όχι” μέρους της αντιπολίτευσης στην αναμόρφωση προϋπολογισμού

0

Συμπεριλάμβανε και προμήθειες για την αντιμετώπιση του κορωνοΪού

Αιχμές προς την παράταξη Μελισσόπουλου γιατί ενέκρινε στην Οικονομική, αλλά καταψήφισε στο Συμβούλιο: «Όσοι προβάλλουν πείσμονα άρνηση να απεκδυθούν τις ιδεοληπτικές τους εμμονές, πως ο Δήμος δεν είναι το παιχνίδι»

 

Δεν κρύβει την ενόχλησή της για τη στάση μερίδας της αντιπολίτευσης η δημοτική αρχή, με «κερασάκι» την μη ψήφιση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού στην τελευταία δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που περιλάμβανε και τις προμήθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η αναμόρφωση πέρασε, ωστόσο κατέδειξε συμπεράσματα, που στηλίτευσε η δημοτική αρχή.

Σχετικά η δημοτική αρχή σημείωσε ότι, «στη δοκιμασία που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές, συντάχθηκαν, σχεδόν ομόθυμα, για να αντιμετωπίσει η χώρα την απειλή.

Ευθύνη και αλληλεγγύη είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά αυτής της πρωτοφανούς εκδήλωσης που είχε ως έκφραση την υπερψήφιση από τη Βουλή των έκτακτων μέτρων που προτάθηκαν από την Κυβέρνηση. Στον αντίποδα της πολιτικής σωφροσύνης που έδειξαν τα κόμματα, στο Δήμο Ξάνθης η παράταξη «Ξάνθη για όλους», ή καλύτερα ο επικεφαλής της, σε μια ακόμη επίδειξη μικροψυχίας, καταψήφισε την 3η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2020, όπου υπήρχαν και κατεπείγουσες διατάξεις όπως προβλέπεται ,για τη λειτουργία των δήμων, κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19».

Η δημοτική αρχή αναρωτιέται πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς «τις παλινωδίες μιας παράταξης που στην Οικονομική Επιτροπή ψηφίζει την 3η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2020 και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταψηφίζει με το φαιδρό επιχείρημα πως δεν είχαν υπερψηφίσει τον αρχικό Προϋπολογισμό του 2020!».

Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι, «η επίκληση σε αρχές και οι μεγαλορρήμονες διακηρύξεις στην πράξη δοκιμάζονται, στο πεδίο της αντιμετώπισης των προβλημάτων που η κοινωνία βιώνει ως σύνολο. Ας έχουν κατά νου όσοι προβάλλουν πείσμονα άρνηση να απεκδυθούν τις ιδεοληπτικές τους εμμονές, πως ο Δήμος δεν είναι το παιχνίδι που ζητά επιτακτικά από τους άλλους ένα κακομαθημένο παιδί. Οι περιστάσεις επιβάλλουν στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης. Γιατί όπως έγραφε αείμνηστος σκιτσογράφος, σε καιρούς που η δημοκρατία ήταν σε καραντίνα, δεν γίνεται άλλα να ψηφίζεις το πρωί και άλλα το βράδυ.

Δεν είναι η αξιοπιστία της δημοτικής αρχής που δοκιμάζεται, αλλά η σοβαρότητα και η εσωτερική λειτουργία της μείζονος αντιπολίτευσης. «Αρχή άνδρα δείκνυσι», μας υπενθύμιζε ο σοφός.

Η άσκηση της εξουσίας αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα ενός ανθρώπου, την ψυχή, τα αισθήματα και τις ιδέες του, συμπληρώνει κάποιος άλλος νεότερος».

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της Προέδρου στην Θράκη

Πρώτος σταθμός η Ξάνθη την Πέμπτη – το Σάββατο θα επισκεφθεί τη Σταυρούπολη Την Πέμπ…