Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακά Νέα: 2 έκτακτες προσλήψεις λόγω κορωνοϊού στον δήμο Τοπείρου

Εργασιακά Νέα: 2 έκτακτες προσλήψεις λόγω κορωνοϊού στον δήμο Τοπείρου

0

Προλάβετε: Μέχρι σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Ο δήμος Τοπείρου ανακοίνωσε την πρόσληψη 2 ατόμων ειδικότητα ΥΕ Εργατών

για την αντιμετώπιση έκτακτων κατεπείγουσων αναγκών ( κορωνοιού COVID -19). προς κάλυψη των αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ηλεκτροφωτισμού. Πρόκειται για προσωπικό (4) τετράμηνης απασχόλησης.

Αναλυτικά:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΥΕ Εργατών 2 Τέσσερις (4) μήνες

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με τα συνημμένα δικαιολογητικά στο Γραφείο Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Τοπείρου, Ταχ. Δ/νση Εύλαλο Ξάνθης, μέσα σε προθεσμία τριών ( 3 ) εργασίμων ημερών και συγκεκριμένα από Δευτέρα 27-04-2020 έως Τετάρτη 29-04-2020 στoν αρμόδιo υπάλληλο Κιοσσέ Ιωάννη, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

ΟΑΕΔ: Έρχονται προγράμματα για 100.000 προσλήψεις ανέργων

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, παρουσίασε υφιστάμενα και νέα προγράμματα για προσλήψεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι «μέσα στον Μάιο θα υπάρξει πρόγραμμα για 36.500 θέσεις σε Δήμους και Περιφέρειες, για 8 μήνες, με μοριοδότηση για μακροχρόνια άνεργους και άνεργους μεγαλύτερης ηλικίας» και μίλησε για τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Συμπλήρωσε ότι «υπάρχει ακόμη ένα πρόγραμμα 8.500 νέων θέσεων εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες και ΝΠΔΔ, με επιδότηση 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για αποδοχές έως 750 ευρώ, που αφορά μακροχρόνια άνεργους μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση της θέσης εργασίας για 12+12 μήνες, ουσιαστικά για δύο χρόνια»

Ακόμη, ο κ. Πρωτοψάλτης προανήγγειλε 8 καινούρια προγράμματα με συνολικά 32.000 θέσεις εργασίας, ενώ, όπως είπε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ θα υπάρξουν βελτιώσεις 6 υφιστάμενων προγραμμάτων με 25.000 θέσεις εργασίας, «ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά για τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις».

 

ΑΣΕΠ: Αυτές είναι οι προκηρύξεις που έρχονται

Επίσημο έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής

 

Έγγραφο του ΑΣΕΠ αποκαλύπτει τις προκηρύξεις που έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι προκηρύξεις που αναφέρονται στο έγγραφο αφορούν:

Επεξεργασία σχεδίου προκήρυξης του Υπουργείου Εσωτερικών για την πλήρωση 2909 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας σε ΟΤΑ Α΄ βαθμού. (Βοήθεια στο σπίτι).

Επεξεργασία σχεδίου προκήρυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πλήρωση 167 θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας και του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πλήρωση 20 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας.

Επεξεργασία σχεδίου προκήρυξης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πλήρωση 1 θέσεως ΠΕ Ιατρών με 3ετή θητεία, της Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή για την πλήρωση 2 θέσεων ΕΕΠ, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την πλήρωση 1 θέσεως ΠΕ Ελεγκτή Ιατρού και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για την πλήρωση 10 θέσεων ΕΕΠ.

Επεξεργασία σχεδίου προκήρυξης του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας ΑΕ (ΙΦΕΤ) για την πλήρωση 26 θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας, της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για την πλήρωση 4 θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΥΕ κατηγορίας και της Τράπεζας Ελλάδος για την πλήρωση 6 θέσεων ΔΕ κατηγορίας.

Επεξεργασία σχεδίου προκήρυξης του Υπουργείου Υγείας για την πλήρωση 1209 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας.

Επεξεργασία σχεδίου προκήρυξης της ΑΑΔΕ για την πλήρωση 139 θέσεων ΠΕ Τελωνειακών από επιλαχόντες της 1Γ/2017.

Επεξεργασία σχεδίου προκήρυξης της ΑΕΠΠ 1 θέσεως ΕΕΠ Φαρμακοποιών και 9 θέσεων ΕΕΠ Νομικής

 

ΕΟΔΥ: Ολόκληρη η προκήρυξη για τις 1.100 θέσεις

Ζητούνται υποψήφιοι τριών ειδικοτήτων

 

Ξεκίνησε  από τις 27/4 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 1.100 νέων υπαλλήλων στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ζητούνται υποψήφιοι διαφόρων ειδικοτήτων:

ΠΕ Διοικητικοί

ΠΕ – ΤΕ Νοσηλευτές

ΔΕ Οδηγοί

 Το νέο προσωπικό θα υπογράψει συμβάσεις διάρκειας τριών μηνών, με δυνατότητα παράτασης για άλλους τρεις μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα: https://eody-komy.services.gov.gr

Συμπληρωματικές ή/και διευκρινιστικές πληροφορίες για τα δικαιολογητικά, υποχρεώσεις κλπ., παρέχονται από τη Διεύθυνση Διοικητικού Συντονισμού του Ε.Ο.Δ.Υ., στο τηλέφωνο 210 5212000, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00-15:00.

 

Επίδομα 400 ευρώ: Νέες πληρωμές  χθες Τρίτη (28/4) για τους μακροχρόνια ανέργους

ΟΑΕΔ: Σε νέες πληρωμές των 400 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους προχωράει και σήμερα η Διοίκηση του ΟΑΕΔ. Μέχρι στιγμής έχουν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει ΙΒΑΝ 107.000 μακροχρόνια άνεργοι και έχουν γίνει πληρωμές για 67.000 μακροχρόνια ανέργους.

Συγκεκριμένα, από τους 168.000 δικαιούχους, οι 107.000 έχουν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει ΙΒΑΝ, σήμερα νωρίς το πρωί. Η πρώτη φάση εκταμίευσης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε 57.000 δικαιούχους ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 24 Απριλίου και οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Επίσης την Δευτέρα 27 Απριλιου  ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκταμίευσης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε τουλάχιστον 10.000 επιπλέον δικαιούχους, που είχαν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει ΙΒΑΝ.

Παράλληλα σήμερα ο ΟΑΕΔ θα αποστείλει νέο αριθμό δικαιούχων για να πληρωθεί τα 400 ευρώ.

Έτσι ο ΟΑΕΔ θα εκταμιεύει σε καθημερινή βάση την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ στους δικαιούχους που επικαιροποιούν, επιβεβαιώνουν ή καταχωρούν ΙΒΑΝ.

Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν μπουν για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους θα πληρωθούν μετά τις 3 Μαΐου.

Δικαιούχοι είναι όσοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1 Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020 και παραμένουν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020. Αυτό σημαίνει ότι είναι δικαιούχοι όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24,5 μήνες και δεν έχουν λάβει επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia και να επιλέξουν το σύνδεσμο Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους. Με λίγα λόγια, η διαδρομή θα είναι: Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…