-2 φιλέτα σολομού (χωρίς πέτσα)
-2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
Για το κους κους
-1 φλιτζάνι κους κους
-1½ φλιτζάνι νερό
-20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
-2 αγγουράκια σε μικρούς κύβους
-10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-½ κουτ. γλυκού αλάτι
-½ κουτ. γλυκού πιπέρι
Για το πανάρισμα
-1 φλιτζάνι παξιμάδια ολικής άλεσης, τριμμένα στο μούλτι
-3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα, λεπτοτριμμένη
-1 κουτ. σούπας κρεμμύδι λευκό, ψιλοκομμένο
-ξύσμα από 1 λεμόνι
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
-½ κουτ. γλυκού αλάτι
Για το κους κους: Σε μία μεσαία κατσαρόλα βάζετε το νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το κους κους, ανακατεύετε, κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αποσύρετε από τη φωτιά. Το αφήνετε 15 λεπτά περίπου να απορροφήσει το νερό. Όταν κρυώσει προσθέτετε τα ντοματίνια, τα αγγουράκια, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το πανάρισμα.
Αλατοπιπερώνετε τον σολομό και με ένα πινέλο απλώνετε τη μουστάρδα σε όλες τις πλευρές. Βάζετε ένα-ένα τα κομμάτια σολομού στο μπολ με τα τριμμένα παξιμάδια και τα πιέζουμε να καλυφθούν καλά και να κολλήσει καλά το μίγμα παναρίσματος.
Τοποθετείτε τα παναρισμένα κομμάτια του σολομού στο ταψί, αφήνοντας κενά ενδιάμεσα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρετε το σολομό συνοδεύοντας με το κους κους και τη σάλτσα.