Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σάλος: Ανοίγει το Παζάρι για τους παραγωγούς

Σάλος: Ανοίγει το Παζάρι για τους παραγωγούς

0

Εξοργισμένος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Α. Καραδέδος – Καλεί τους Ξανθιώτες να μη διακινδυνεύσουν γιατί θα υπάρξει μεγάλη μετάδοση του κορωνοϊού

 

Προβληματισμός στον δήμο Ξάνθης – Δεν μπορεί να απαγορεύσει την λειτουργία της λαϊκής αγοράς – Επικοινωνία Φανουράκη με γ. γραμματέα Καταναλωτή Π. Σταμπουλίδη

 

 

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να επιτρέψει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών μόνο για τους παραγωγούς φρούτων και λαχανικών. Την ίδια στιγμή που απαγορεύεται η συνάθροιση περισσότερο των 10 ατόμων γεννώνται εύλογα ερωτηματικά πώς μπορεί να τηρηθεί αυτή η απαγόρευση και ποιο λόγο εξυπηρετεί αυτή η απόφαση ενώ γίνεται μια τόσο μεγάλη περιοριστεί στο ελάχιστο η κυκλοφορία!

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης κ. Αναστάσιου Καραδέδου που χαρακτήρισε “εγκληματικό”το άνοιγμα των λαϊκών αγορών και του Παζαριού της Ξάνθης και κάλεσε τους Ξανθιώτες να μην πάει κανείς για ψώνια  γιατί όπως είπε θα γίνει μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού σημειώνοντας ότι τα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι ήδη πολλά για τον πληθυσμό της Ξάνθης.

Έντονος είναι ο προβληματισμός και στην δημοτική αρχή Ξάνθης. Ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη ο οποίος και του διευκρίνισε ότι ο δήμος δεν μπορεί να πάρει απόφαση μονομερώς να κλείσει το παζάρι της Ξάνθης. Αναφορικά με την σκοπιμότητα της απόφασης,  η απάντηση που δόθηκε από τον κ. Σταμπουλίδη είναι η αποσυμφόρηση των σούπερ μάρκετ.  Στην ΚΥΑΒ 915/17-3-2020 που εκδόθηκε στην παράγραφο 6 αναφέρονται τα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν.

Το ερώτημα που παραμένει είναι αν είναι εφικτή η επιτήρηση από την αστυνομία. Αργότερα θα εκδοθεί ανακοίνωση από τον δήμο Ξάνθης.

Απομένει πλέον να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι Ξανθιώτες. Αν δηλαδή θα μπουν στην διαδικασία να εκτεθούν σε κίνδυνο να κολλήσουν τον κορωνοϊό!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…