Μυδοπίλαφο

0

Για το πιλάφι

-2 ½ φλ. ρύζι νυχάκι

-1/4 φλ. ελαιόλαδο

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-5 φλ. νερό ζεστό

-μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

-2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλά και τρυφερά

-λεμόνι σε τέταρτα για σερβίρισμα

Για τα μύδια

-1 κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος

-4 κ.σ. ελαιόλαδο

-10 ντοματίνια μακρόστενα

-2 σκ. σκόρδο

-1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

-1/2 φλ. ούζο

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά εξωτερικά τα μύδια. Κρατάμε τα μισά χωριστά σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά βαθύ τηγάνι με καπάκι και προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε τα σπασμένα σκόρδα, την πιπεριά και τα ντοματίνια για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε το ούζο και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα μισά μύδια με το κέλυφος. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 3 λεπτά περίπου να αχνιστούν και να ανοίξουν τα μύδια. Κουνάμε μια δυο φορές δυνατά το τηγάνι.

Όσα μύδια δεν ανοίξουν μετά από αυτή την διαδικασία τα πετάμε. Βγάζουμε τα μύδια σε μπολ. Αφαιρούμε το κέλυφος και κρατάμε τη ψίχα. Φυλάμε τα υπόλοιπα υλικά του τηγανιού για το πιλάφι.

Ετοιμάζουμε το πιλάφι για το μυδοπίλαφο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σπιτικό ζωμό λαχανικών και 5 φλ. ζεστό νερό. Προσθέτουμε όλα τα υλικά του τηγανιού εκτός από τα μύδια. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά με καπάκι για 8-10 λεπτά.

Τότε προσθέτουμε τη μυδόψυχα και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε ελαφρά και μπήγουμε στην επιφάνεια τα φρέσκα μύδια με το κέλυφος. Τρίβουμε πιπέρι και ξαναβάζουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια (για λίγα λεπτά).

Τέλος πασπαλίζουμε ψιλοκομμένα μυρωδικά και σερβίρουμε αμέσως με τέταρτα λεμονιού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χ. Τοψίδης: Πρώτη, πλέον, σε εντάξεις ΕΣΠΑ με 504 εκ. ευρώ η Περιφέρεια ΑΜΘ

Εκδήλωση διαβούλευσης των δράσεων καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, εκπαίδευσης και κατάρτ…