Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μουφτεία Ξάνθης: Έκκληση προς τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας να μην προσέρχονται στα τζαμιά

Μουφτεία Ξάνθης: Έκκληση προς τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας να μην προσέρχονται στα τζαμιά

0

Υπεύθυνη στάση για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού. Βαρύτητα στις ευπαθείς ομάδες

Έκκληση και σύσταση προς τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας κάνει η Μουφτεία Ξάνθης, καλώντας τους να αποφεύγουν να ασκούν τα λατρευτικά τους καθήκοντα στα τζαμιά προκειμένου να προστατευτούν και να προστατεύσουν και τους άλλους από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «σε συνέχεια των προληπτικών μέτρων που εξήγγειλε η Πολιτεία εναντίον της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καλούμε τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας -ιδίως αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες- να αποφεύγουν στο πλαίσιο τέλεσης των θρησκευτικών τους καθηκόντων και στο μέτρο του δυνατού τις πολυπληθείς συναθροίσεις, κυρίως στα Ιερά μας Τεμένη στη Θράκη, καθώς και σε όλους τους χώρους που τελούνται θρησκευτικές δραστηριότητες. Επίσης, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους για θρησκευτικούς λόγους, ενώ σε συμμόρφωση με τη με αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.16838/10.03.2020 ΚΥΑ, να απέχουν από κάθε τυπική ή άτυπη εκπαιδευτική δομή (πχ. μαθήματα Ιερού Κορανίου) και δομή δημιουργικής απασχόλησης. Τα μαθήματα μπορούν να αναπληρωθούν, η ανθρώπινη ζωή όχι. Σε περίπτωση που εμφανίζετε συμπτώματα ύποπτα για κορωνοϊό, παρακαλούμε να μένετε στο σπίτι και να συμβουλεύεστε το γιατρό σας και να μην επισκέπτεστε τα Ιερά Τεμένη ή να συμμετέχετε σε θρησκευτικές δραστηριότητες, καθότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης του ιού στους λοιπούς συμπολίτες σας. Ενόψει και της έλευσης του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα και να προστατέψουμε όλα τα μέλη της κοινωνίας ακολουθώντας πιστά τα μέτρα προφύλαξης που ανακοινώνει η Πολιτεία.

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση, μπορείτε να συμβουλεύεστε την ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) στον σύνδεσμο https://eody.gov.gr».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ψηφιακή πλατφόρμα καλούνται να καταχωρίσουν οι δήμοι τα έργα πυροπροστασίας

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυρ…