Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κορωνοϊός: Το «οπλοστάσιο» των δήμων μας

Κορωνοϊός: Το «οπλοστάσιο» των δήμων μας

0
dimarxeio

Καθαριότητα και ΔΕΥΑΞ εργάζονται με όλο το δυναμικό τους  – Απολύμανση κάδων

Δροσερό: Να μπουν οι κάτοικοι στην λογική του αυτοπεριορισμού

 

Σε εγρήγορση με πρωτοβουλίες ο δήμος Αβδήρων

Πρωτοπορεί ο δήμος Μύκης – Τοποθέτησε ειδικό κοντέινερς για προθάλαμο στο Κέντρο Υγείας Εχίνου  – Κάθε οικογένεια έχει και ένα άτομο που επέστρεψε από το εξωτερικό – «Υπάρχει διάθεση συνεργασίας», υποστηρίζει ο δήμαρχος Μύκης

 

Την μάχη κατά του κορωνοϊού δίνουν απ’ το δικό τους μετερίζι οι δήμοι του νομού μας αφού μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας και των υποστηρικτικών ενεργειών είναι στα χέρια τους και το υλοποιούν μέσα από τις υπηρεσίες τους και τις κοινωνικές δομές όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» που αναδεικνύεται πολύτιμη η βοήθειά του στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τους ηλικιωμένους.

 Καθαριότητα και ΔΕΥΑΞ εργάζονται με όλο το δυναμικό τους  – Απολύμανση κάδων

fanoyrakis-closeΕπί ποδός βρίσκεται ο δήμος Ξάνθης: «Ο δήμος Ξάνθης είναι επί ποδός 24 ώρες το 24ωρο. Όλοι μαζί δίνουμε αυτή τη μάχη»,  αναφέρει στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης και προσθέτει ότι  την υπηρεσία Καθαριότητας εργάζεται όλο το προσωπικό της για να κρατήσει καθαρή την πόλη σε μια περίοδο που αυτός απαιτείται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε και απολύμανση κάδων.  Με όλο το προσωπικό εργάζεται και η ΔΕΥΑΞ. Ωστόσο οι άλλες υπηρεσίες λειτουργούν μόνο κατόπιν ραντεβού. Μια απόφαση που αποσκοπεί στην προστασία του κοινού καθώς και των εργαζομένων.

Δροσερό: Να μπουν οι κάτοικοι στην λογική του αυτοπεριορισμού

Ο δήμος Ξάνθης θέτει σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο για το Δροσερό που περιλαμβάνει καταγραφή των αναγκών και παρεμβάσεις με απολύμανση δρόμων και περιοχών: «Είναι βασικό επίσης να πεισθούν οι κάτοικοι του συνοικισμού να μπουν στην λογική του αυτοπεριορισμού και της τήρησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Απ’ την πλευρά του ο δήμος θα καταγράψει τις ανάγκες και θα παρέμβει με απολυμάνσεις και καθαρισμούς κοινόχρηστων χώρων», επεσήμανε ο κ. Φανουράκης.

Σ’ ότι αφορά άλλες ομάδες πληθυσμού όπως άστεγοι και όσοι σιτίζονται επιλαμβάνεται η Υπηρεσία Κοινωνική Πρόνοιας.

Σε εγρήγορση με πρωτοβουλίες ο δήμος Αβδήρων

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Διομήδεια σήμανε συναγερμό και στον δήμο Αβδήρων. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης, Καθαριότητα και ΔΕΥΑΑ είναι οι μόνες υπηρεσίες που εργάζονται με όλο το δυναμικό τους ενώ οι υπόλοιπες λειτουργούν και εξυπηρετούν τηλεφωνικά. Ειδικότερα έχει ενεργοποιηθεί η τηλεφωνική γραμμή: 2541355500. Όπως είπε ο κ. Τσιτιρίδης σ’ αυτή μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες από την Δευτέρα έως την Παρασκευή και από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι προκειμένου να ζητήσουν έκδοση εγγράφων αλλά και οι ηλικιωμένοι και ανήμποροι φάρμακα και τρόφιμα τα οποία και τα μεταφέρουν οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι». Η δομή που διαθέτει 13 άτομα προσωπικό έχει ενισχυθεί και με άλλα 10 άτομα από του Παιδικούς Σταθμούς: «Ξεκινάμε ένα πρόγραμμα με απολυμάνσεις σε σχολεία, δημόσια κτήρια κοινόχρηστους χώρους. Είμαστε κοντά στον δημότη μας μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και την τηλεφωνική γραμμή που ενεργοποιήσαμε για να εξυπηρετούμε σε όλες τις συνδιαλλαγές με τον δήμο αλλά και να φροντίζουμε τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους του δήμου μας», επισημαίνει ο κ. Τσιτιρίδης. Σ’ ότι αφορά την στάση των δημοτών στα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι έχει συμμορφωθεί ο κόσμος. Δεν κυκλοφορεί παρά μόνο στο φαρμακείο για φάρμακα. Κυριαρχεί φόβος».

Κάθε οικογένεια έχει και ένα άτομο που επέστρεψε από το εξωτερικό – Υπάρχει διάθεση συνεργασίας, υποστηρίζει ο δήμαρχος Μύκης

Πιο πιεσμένος απ’ όλους τους δήμους του νομού ο δήμος Μύκης καθόσον έχει να διαχειριστεί τους συνδημότες του που δουλεύουν σε χώρες της Ευρώπης είτε στον κλάδο των κατασκευαστικό είτε στο ναυπηγοεπισκευαστικό και επιστρέφουν. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μύκης κ. Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν ο συνολικός αριθμός των ατόμων που δουλεύουν στο εξωτερικό υπολογίζεται ως 2.000: «Κάθε οικογένεια έχει και ένα που δουλεύει έξω. Μετά την έξαρση την πανδημίας άρχισαν να επιστρέφουν. Είναι λογικό λοιπόν στον δήμο μας να υπάρχει μεγαλύτερη ένταση. Απ’ την πλευρά μας κάνουμε ότι μπορούμε. Τους ενημερώσαμε όλους τι πρέπει να κάνουν για να προστατευθούν και να προστατεύσουν και τα μέλη της οικογένειας αλλά και όλους τους άλλους δημότες. Κάποιοι έχουν πάει σε καλύβες που είχαν και τέθηκαν σε καραντίνα. Γενικά αυτό που διαπιστώνω είναι ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας. Έχει καταλάβει ο κόσμος της κρισιμότητα και τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν κυκλοφορεί. Μένει στο σπίτι. Τα τζαμιά είναι κλειστά αλλά ο Ιμάμης μαζί με το κάλεσμα για προσευχή ενημερώνει για τα μέτρα. Μοιράσαμε χιλιάδες φυλλάδια, μάσκες, αντισηπτικά και γάντια», επισημαίνει ο δήμαρχος Μύκης.

Πρωτοπορεί ο δήμος Μύκης – Τοποθέτησε ειδικό κοντέινερς για προθάλαμο στο Κέντρο Υγείας Εχίνου

Σε μια ακόμη πρωτοβουλία που αποτελεί και πρωτοπορία ανέλαβε ο δήμος Μύκης. Ειδικότερα όπως μας αναφέρει ο δήμαρχος κ. Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν, τοποθετήθηκε στο χώρο του Κέντρου Υγείας Εχίνου ειδικό κοντέινερ με αίθουσες για να χρησιμοποιηθεί ως εξεταστικό κέντρο και να αποσυμφορήσει το Κέντρο Υγείας. «Είμαστε σε εγρήγορση, έχουμε καλή προετοιμασία και λαμβάνουμε έγκαιρα μέτρα. Πρέπει όμως όλοι να καταλάβουμε ότι πρέπει να αυτοπειθαρχούμε και να κινούμαστε με βάση τις υποδείξεις της πολιτείας. Για να προστατεύσουμε εμάς και τους ανθρώπους μας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…