Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Τουρκία έκλεισε τα σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία ελέω κορωνοϊού

Η Τουρκία έκλεισε τα σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία ελέω κορωνοϊού

0

Από χθες τα μεσάνυχτα τέθηκε το μέτρο σε εφαρμογή

Δεν επηρεάζονται οι εμπορευματικές μεταφορές στις συνοριακές πύλες

Στην απόφαση να κλείσει τα χερσαία της σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία κατέληξε η Τουρκία, λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, από χθες τα μεσάνυχτα έκλεισαν τα χερσαία σύνορα προς Ελλάδα και Βουλγαρία, δηλαδή οι συνοριακές πύλες της Αδριανούπολης και του Κιρκλάρελι (Σαράντα Εκκλησιές), οπότε και απαγορεύεται η είσοδος και έξοδος από τα σημεία αυτά.

Οπως μεταδίδει το CNN Turk, δεν θα υπάρξει είσοδος και έξοδος από τις συνοριακές πύλες Pazarkule, İpsala και Uzunköprü στην Ελλάδα, και από τις χερσαίες συνοριακές πύλες στη Βουλγαρία.

Ωστόσο, δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στις εμπορευματικές μεταφορές στις συνοριακές πύλες. Οι δραστηριότητες μεταφορών θα συνεχιστούν στις διαδικασίες που καθορίζει το τουρκικό υπουργείο Υγείας και Εμπορίου.

Τι αναφέρει η σχετική τουρκική απόφαση

«Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν με τον ίδιο τρόπο στους Τούρκους, τους Έλληνες και τους Βούλγαρους πολίτες και τους υπηκόους τρίτων χωρών. Οι πολίτες της Ελλάδας και της Βουλγαρίας θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα μας στο πλαίσιο των μέτρων που καθορίζει το υπουργείο Υγείας. Οι Τούρκοι πολίτες που έχουν άδειες διαμονής στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία θα μπορούν επίσης να αποχωρήσουν», αναφέρει η σχετική δήλωση, όπως μεταδίδει η τουρκική έκδοση του Sputnik.

«Δεν θα επιβληθούν περιορισμοί στη μεταφορά εμπορευμάτων στις συνοριακές πύλες. Θα συνεχιστεί στο πλαίσιο των διαδικασιών που καθορίζει το υπουργείο Εξωτερικού Εμπορίου, Υγείας και Εμπορίου», προσθέτει μεταξύ άλλων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκαταστάθηκε ο Αυτόματος Μοριακός Αναλυτής στο ΚΥ Πρίνου Θάσου

Θα παραμείνει για όλο το διάστημα της τουριστικής περιόδου   Την Παρασκευή 03-07-2020…