Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο δήμος Ξάνθης προστατεύει και προστατεύεται από τον κορωνοϊό

Ο δήμος Ξάνθης προστατεύει και προστατεύεται από τον κορωνοϊό

0

Κοινωνική φροντίδα και αλληλεγγύη στους ηλικιωμένους στο τηλέφωνο 2541066304

Κλείνει σήμερα το Δημαρχείο για την εξυπηρέτηση του κοινού – Τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά θα παρέχονται υπηρεσίες  – Πολιτικοί γάμοι σε πολύ στενό κύκλο

«Μείνε σπίτι – Επικοινώνησε – Είμαστε εδώ, για σένα» είναι το μήνυμα του δήμου Ξάνθης προς τους συνδημότες ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης.

Ενημερώνει τους πολίτες  ότι άμεσα μπορούν να καλούν στο:

τηλέφωνο 2541066304

και στο e-mail: mazisas@cityofxanthi.gr 

από τις 07:30 έως 15:00 και να λαμβάνουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης όπως:

Την καταγραφή τους σε περίπτωση που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.

Την καταγραφή τους ως άπορων και οικονομικά αδύναμων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Την εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης για όσους δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.

Την προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης (δωρεάν όπου προβλέπεται) και ειδών πρώτης ανάγκης στους άπορους και οικονομικά αδύναμους κατοίκους που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Την διεκπεραίωση αιτημάτων τους, όπως είναι η παραλαβή αιτήσεων – η παράδοση πιστοποιητικών και τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.

Κλείνει σήμερα το Δημαρχείο για την εξυπηρέτηση του κοινού 

Επίσης έχει ληφθεί απόφαση αναστολής της εξυπηρέτησης του κοινού με φυσική παρουσία των εργαζομένων. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών και των εργαζομένων, σε διαρκή επικοινωνία και δημιουργική συνεργασία με το Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης, ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει τους δημότες/πολίτες ότι, από σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020,  αναστέλλει την εξυπηρέτηση του κοινού δια της φυσικής παρουσίας, σε όλες τις διευθύνσεις και τις υπηρεσίες, έως τη δημοσιοποίηση νεότερης ανακοίνωσης.

Τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά θα παρέχονται υπηρεσίες

Η εξυπηρέτηση των δημοτών θα γίνεται αποκλειστικά με τηλεφωνική επικοινωνία για να λαμβάνουν οδηγίες και με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την υποβολή αιτήσεων.

Η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των υπηρεσιών δεν θα έχει καμία επίπτωση, στην εξέλιξη των υποθέσεων των ενδιαφερόμενων πολιτών.

Ειδικότερα για περιπτώσεις όπως:

  • νέες ηλεκτροδοτήσεις ή αλλαγή χρήσεως ακινήτων από ΔΕΔΔΗΕ, βεβαιώσεις μη οφειλής ΤΑΠ
  • παραβάσεις Κ.Ο.Κ. που το τμήμα Τροχαίας αφαίρεσε πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων
  • πληρωμή ρυθμίσεων βεβαιωμένων οφειλών προς τον Δήμο (παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα, σε όσους το επιθυμούν, να συνεχίσουν να πληρώνουν όλες τις οφειλές προς το Δήμο μέσω e- banking με τις συνεργαζόμενες τράπεζες)
  • αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικών από το ληξιαρχείο ή το δημοτολόγιο,

θα υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Ξάνθης έτσι ώστε, να ενημερώνονται εξειδικευμένα οι πολίτες για τον τρόπο με τον οποίο θα εξυπηρετηθούν.

Παρακαλούνται θερμά οι δημότες/πολίτες, να προσέρχονται στο Δημαρχείο ΜΟΝΟ για έκτακτες και επείγουσες ανάγκες, ΜΟΝΟ κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και αποκλειστικά με ραντεβού, με τους αρμόδιους υπαλλήλους.

Σε μέτρα γα την λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου και των ΚΕΠ προβαίνει ο δήμος Ξάνθης λόγω κορωνοϊού

Πως θα λειτουργούν τα ΚΕΠ                      

Το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ  διαμορφώνεται  ως εξής:

Δευτέρα έως  και  Παρασκευή, από 07.30 έως 15.00

Το  Σάββατο τα ΚΕΠ  θα παραμένουν κλειστά.

Πολιτικοί γάμοι σε πολύ στενό κύκλο

Υπενθυμίζεται ότι έχει παραταθεί η διόρθωση τετραγωνικών μέτρων ακινήτων σύμφωνα με το αρ. 51 του Ν.4647/2019 μέχρι την 30 Ιουνίου 2020. Οι διορθώσεις τ.μ. μπορούν να γίνουν και από την ηλεκτρονική πλατφόρμα tetragonika.govapp.gr με την χρήση των κωδικών taxisnet.

Οι πολιτικοί γάμοι που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα τελούνται με την παρουσία ως και 4 ατόμων στην διάρκεια της τελετής, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

Να σημειώσουμε ότι τον τελευταίο 10ήμερο τελέστηκαν 10 πολιτικοί γάμοι και τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Οι υπηρεσίες κοιμητηρίων, πρασίνου, καθαριότητας και συντήρησης υποδομών λειτουργούν κανονικά με γνώμονα ότι η βασική υποχρέωση είναι η λήψη κάθε μέτρου που απαιτείται, ώστε να εξασφαλίζονται οι εργαζόμενοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους  από κάθε κίνδυνο που μπορεί να απειλήσει την υγεία τους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…