Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Α. Στεφανής: 9.600 προσπάθειες παραβίασης των συνόρων μας

Α. Στεφανής: 9.600 προσπάθειες παραβίασης των συνόρων μας

0

Αντιμετωπίσαμε 9.600 προσπάθειες παραβίασης των συνόρων μας, είπε ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΣΚΑΙ οι ροές προσφύγων και μεταναστών είναι αδύνατον να έρχονται στο σύνολο τους από την Ιντλίμπ ενώ εκτίμησε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπαίνουν στην διαδικασία να περιορίσουν τον ερχομό τους προς τα σύνορα.

Ο ίδιος εξήρε το έργο των ενόπλων δυνάμεων και έκανε λόγο για δεύτερη μέρα έντασης υπογραμμίζοντας πως όλοι αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή αλλά σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες πρέπει να δείξουν ομοψυχία.

Πάμε να δούμε πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα που λάβαμε, πρόσθεσε τονίζοντας πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των συνόρων μας σε στεριά και θάλασσα. «Φυλάμε τα σύνορα μας, φυλάμε τα σύνορα της Ευρώπης» κατέληξε ο κος Στεφανής.

 

Κάποιοι περνούν τα σύνορα, ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά

Ωστόσο, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες καταφέρνουν να περάσουν τα σύνορα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση υπάρχουν τρεις γραμμές ελέγχου. Η πρώτη στα σύνορα και μετά γίνονται και περιπολίες, οπότε και οι αρχές προχωρούν σε συλλήψεις. Λίγο μετά τις 10 το πρωί, περίπου 20 άτομα συνελήφθησαν στον δρόμο από Καστανιές προς την Ορεστιάδα. Κυρίως επρόκειτο για οικογένειες με παιδιά. Η αστυνομία τους εντόπισε και τους συνέλαβε.

Νωρίτερα, περίπου 50 άτομα εντοπίστηκαν να πλησιάζουν στο χωριό Μαράσια, όπου ο ποταμός Έβρος περνάει σε απόσταση 30 μέτρων από τα σπίτια. Εκεί, δυνάμεις του στρατού μαζί με την Αστυνομία βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο εμποδίζοντας όσους το προσπαθούν, να εισέλθουν στη χώρα.

Έτσι, αφού η περίπολος του στρατού εντόπισε τα περίπου 50 άτομα που πέρασαν τον Έβρο και πάτησαν ελληνικό έδαφος, τους συνέλαβε και τους τοποθέτησε σε στρατιωτικό όχημα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τις αρχές, μέχρι σήμερα έχει αποτραπεί η είσοδος σε 9972 άτομα, ενώ χθες έγιναν 73 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …