Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 90 πρόστιμα σε 48 ώρες για άσκοπες μετακινήσεις στην ΠΑΜΘ

90 πρόστιμα σε 48 ώρες για άσκοπες μετακινήσεις στην ΠΑΜΘ

0

15 περίπου οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στην Ξάνθη-Στην τήρηση των μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και όχι υπό το φόβο του προστίμου δίνει βαρύτητα η Δ.Α. Ξάνθης

2.950 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια έως την Τετάρτη-273 άτομα συνελήφθησαν για λειτουργία καταστημάτων που έχουν τεθεί σε αναστολή

 

Συνεχίζεται εντατικά η επιτήρηση από την πλευρά της αστυνομίας για την εφαρμογή του μέτρου του περιορισμού των μετακινήσεων και της διαπίστωσης παραβάσεων, με σκοπό τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στην Ξάνθη μέχρι και σήμερα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ήταν περίπου 15, ωστόσο από την πλευρά της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης επισημαίνεται σε όλους τους τόνους, ότι το ζήτημα δεν είναι η καταστολή και η επιβολή των προστίμων αλλά η συνειδητοποίηση και υπευθυνότητα από την πλευρά των πολιτών, που πρέπει να παραμείνουν σπίτι.

 

43 την Τρίτη και 47 την Τετάρτη οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις στην ΠΑΜΘ

Συνολικά, στην χώρα την Τρίτη 24 Μαρτίου για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.631 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων τα 43 αφορούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα περισσότερα (575) εντοπίστηκαν στην Αττική και τα λιγότερα (12) στη Δυτική Μακεδονία.

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου βεβαιώθηκαν 1.155 παραβάσεις, εκ των οποίων και πάλι οι περισσότερες (333) στην Αττική, ακολούθησε η Θεσσαλονίκη (124) και τελευταία ήρθε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (6). Στην ΠΑΜΘ βεβαιώθηκαν συνολικά 47 παραβάσεις.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 2.950 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

 

Καμία παράβαση για λειτουργία καταστημάτων παρά την αναστολή στην ΠΑΜΘ

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν την Τρίτη 8 παραβάσεις και συνελήφθησαν 9 άτομα, σε Αττική (4), Θεσσαλονίκη (2), Ιόνια Νησιά (2) και Πελοπόννησο (1).

Την Τετάρτη βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις και συνελήφθησαν 6 άτομα, ως ακολούθως:

  • (2) στο Νότιο Αιγαίο,
  • (1) στην Αττική,
  • (1) στην Κεντρική Μακεδονία,
  • (1) στην Ήπειρο και
  • (1) στα Ιόνια Νησιά.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 264 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 273 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, επισημαίνει σχετικά η ΕΛΑΣ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…