Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 71 νέα κρούσματα-57 σε ΜΕΘ-4 ακόμη θάνατοι

71 νέα κρούσματα-57 σε ΜΕΘ-4 ακόμη θάνατοι

0

92 πρόστιμα των 5.000 για όσους επέστρεψαν από ταξίδι και παραβίασαν τον κατ’ οίκον περιορισμό

 

Στη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο εκπρόσωπος για τον κορωνοϊό καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε ότι τα νέα κρούσματα είναι 71 στη χώρα, και συνολικά στην Ελλάδα φτάνουν τα 892.

57 συμπολίτες νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 54 είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνδρες με υποκείμενα νοσήματα.

Οι νέοι θάνατοι είναι τέσσερις και συνολικά καταγράφονται στην Ελλάδα 26.

42 συμπολίτες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Όπως είπε ο καθηγητής: «η πορεία της επιδημίας είναι ανάλογη με τα μέτρα και την τήρησή τους. Έως τώρα δεν υπάρχουν σημάδια εκθετικής αύξησης, ωστόσο βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της μάχης».

Ειδική αναφορά έκανε σε κρούσματα σε νέους ανθρώπους και το θάνατο του γερμανού επισκέπτη καθηγητή στην Κρήτη, τονίζοντας ότι σε επαγρύπνησηβρίσκονται όλοι οι γιατροί του κόσμου. Όπως εξήγησε ωστόσο, η επιπλοκή που παρουσιάστηκε δεν αφορά μεγάλο ποσοστό ασθενών, όπως δείχνουν δημοσιευμένα δεδομένα κινέζων επιστημόνων

Ο κ. Τσιόδρας παρουσίασε επίσης και τα αποτελέσματα της εποχικής γρίπης που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ ανακοινώνοντας ότι τελείωσε η περίοδος υψηλής μετάδοσης της γρίπης. Σύμφωνα με την έκθεση στη χώρα μας, καταγράφηκαν 241 σοβαρά κρούσματα και 97 θάνατοι.

 

Σαρωτικοί έλεγχοι για τήρηση της καραντίνας για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, 5.824 συμπολίτες βρίσκονται σε κατάσταση κατ’ οίκον περιορισμού επειδή επέστρεψαν από το εξωτερικό και 825 ολοκλήρωσαν το 7ημερο ή 14ήμερο καραντίνας. Διενεργήθηκαν συνολικά 1.116 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και εντοπίστηκαν 92 περιπτώσεις ατόμων που βρέθηκαν εκτός σπιτιού και στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και ακολούθησαν οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις. Ο υφυπουργός τόνισε ότι οι έλεγχοι καραντίνας θα είναι σαρωτικοί και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να συμμορφώνονται πλήρως.

Ως προς την πιθανότητα ένταξης και νέων οικισμών σε καραντίνα, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι το υπουργείο παρακολουθεί τους τοπικούς επιπολασμούς ανά 12ωρο τρέχοντας τα απαραίτητα μοντέλα και αλγορίθμους και η απόφαση, που σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολη, λαμβάνεται ανά 12ωρο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…