Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 200 φορτηγά από Τουρκία περνούν τους Κήπους χωρίς έλεγχο των οδηγών

200 φορτηγά από Τουρκία περνούν τους Κήπους χωρίς έλεγχο των οδηγών

0

Επιστολή της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Θράκης στον υπουργό Οικονομικών – «Κλείστε τους Κήπους του Έβρου»!

 

Μιλά στο «Ε» ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Κ. Χατζημιχαήλ – Χαρακτηρίζει «υγειονομική βόμβα» τους οδηγούς που δεν υπόκεινται σε θερμομετρικό έλεγχο – Φόβοι μήπως μεταφέρουν και …κορωνοϊό

 

 

Έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι παρότι έχει ανασταλεί η λειτουργία του σταθμού των Κήπων μετά από απόφαση της Τουρκίας να απαγορεύσει την διέλευση πολιτών, ως μέτρο προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού ωστόσο δεν υπάρχει ανάλογη απαγόρευση για το εμπόριο το οποίο γίνεται κανονικά. Να σημειώσουμε πως 200 φορτηγά διέρχονται ημερησίως από τους Κήπους καθώς  το εξαγωγικό εμπόριο της Τουρκίας προς τις Ευρωπαϊκές χώρες  που υπολογίζεται σε 24 δισ διακινείται μέσω των Κήπων του Έβρου!

200 φορτηγά καθημερινά περνούν από τους Κήπους του Έβρου – Μήπως μεταφέρουν και …κορωνοϊό;

Και η ανησυχία δεν έγκειται στα φορτηγά καθώς υπάρχει απολυμαντική τάφρος στον Σταθμό αλλά στους 200 και πλέον οδηγούς στην πλειοψηφία τους Ιρακινούς αλλά και Τούρκους που περνούν στην χώρα μας χωρίς να θερμομετρούνται, διασχίζουν την Εγνατία και προφανώς κάνουν στάσεις για κάποια χρειώδη και κατευθύνονται προς Ιταλία ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην συνέχεια επιστρέφουν στην Τουρκία.

Επιστολή της Συνομοσπονδία Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Θράκης στον υπουργό Οικονομικών – «Κλείστε τους Κήπους του Έβρου»

«Στην αύξηση επιδρά καθοριστικά το γεγονός της σταθεροποίησης και ανάκαμψης της τουρκικής οικονομίας στο δεύτερο μισό του 2019»
Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ
Πρόεδρος ΟΕΕΘ

Το θέμα ανέδειξε με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η Συνομοσπονδία Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Θράκης ζητώντας προσωρινά και όσο διαρκέσουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού την αναστολή λειτουργίας του σταθμού των Κήπων. Μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Θράκης, κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ χαρακτήρισε τους οδηγούς «υγειονομική βόμβα» που διακινείτε στην Εγνατία με απρόβλεπτες συνέπειες: « Δεν στοχοποιούμε το διμερές εμπόριο αλλά δεν μπορούμε να μην λαμβάνουμε μέτρα για του οδηγούς που αποτελούν μια υγειονομική βόμβα που κινείται στην Εγνατία χωρίς θερμομέτρηση από τους Κήπους. Περνούν από τα διόδια, παίρνουν διάφορα, έρχονται σε επαφή με κόσμο, κατευθύνονται σε μια χώρα όπως την Ιταλία και όλοι ξέρουμε τι γίνεται εκεί και επιστρέφουν πάλι από Εγνατία. Θεωρούμε ότι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και ζητήσαμε με επιστολή μας την προσωρινή αναστολή του σταθμού των Κήπων. Για λόγους της δημόσιας Υγείας ας διακοπεί και το Εμπόριο… Η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει το Τελωνείο των Κήπων… χθες», τόνισε με εμφανή ανησυχία ο κ. Χατζημιχαήλ.

Ωστόσο παρότι η επιστολή έχει αποσταλεί από την αρχή της εβδομάδα και καθημερινά εξαγγέλλονται μέτρα προστασίας του κοινού γι αυτό το «μέγιστο θέμα δημόσιας υγείας» , όπως είπε ο κ. Χατζημιχαήλ δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε εντείνοντας την ανησυχία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopouloulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…