Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ζητούνται γιατροί για το Κέντρο Κοινότητας Ξάνθης

Ζητούνται γιατροί για το Κέντρο Κοινότητας Ξάνθης

0

Στοίχημα για το δήμο η λειτουργία του – Προσχολική αγωγή: Σε φάση προετοιμασίας ο δήμος Ξάνθης για την εφαρμογή της την νέα σχολική χρονιά

 

Πρόταση της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» για βράβευση του εκλιπόντα νομάρχη Κωνσταντίνου Θανόπουλου , σωτήρα της Π. Πόλης.

Από παραίτηση σε παραίτηση οι εκκαθαριστές της ΕΑΠΑΞ

 

 

Σε λογικούς χρόνους κύλησε η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης που έλαβε αποφάσεις για 5 θέματα ημερήσιας διάταξης ενώ προηγουμένως τέθηκαν ερωτήσεις από την αντιπολίτευση και δόθηκαν απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα.

Προσχολική αγωγή: Σε φάση προετοιμασίας ο δήμος Ξάνθης

Το καίριο ερώτημα που αφορά την εφαρμογή της προσχολικής αγωγής στο δήμο Ξάνθης από το νέο σχολικό έτος και κατά πόσο ο δήμος Ξάνθης έχει προετοιμαστεί γι αυτό έθιξε η παράταξη «Ξάνθης για Όλους» δια του σύμβουλου κ. Παπαδάκη. Να σημειώσουμε πως ο δήμος Ξάνθης είναι από τους δήμους που είχε εξαιρεθεί από την υποχρεωτική εφαρμογή του προγράμματος με την αιτιολογία ότι δεν είχε την ανάλογη υποδομή σε αίθουσες και έτσι του δόθηκε πίστωση χρόνου. Την ίδια στιγμή το πρόγραμμα εφαρμόζεται στους υπόλοιπους δήμους της Ξάνθης. Στο ερώτημα απάντησαν οι αντιδήμαρχοι Φανουράκης και Ζερενίδης. Ειδικότερα όπως ανέφερε ο κ. Φανουράκης από την καταγραφή που έκανε στις 5/6/2019 η τριμερής επιτροπή προέκυψε πως συνολικά είναι 1300 νήπια και οι υποδομές επαρκούν για 1050. Έτσι τα 250 νήπια είναι εκτός προσχολικής αγωγής και για να καλυφθεί ο αριθμός τους απαιτούνται ακόμη 12 αίθουσες. Στη συνέχεια ο κ. Ζερενίδης αναφέρθηκε στις ενέργειες που κάνει ο δήμος . Συγκεκριμένα ανέφερε πως ο δήμος θα προμηθευτεί της αίθουσες από τις  Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. με χρηματοδότηση του υπουργείου Παιδείας. Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να ετοιμάσει τον φάκελο (τοπογραφικά, χώροι, άδειες κ.λ.π.) και να κατασκευάσει τις βάσεις που θα τοποθετηθούν οι αίθουσες προκάτ. Όπως είπε μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και το νέο σχολικό έτος θα εφαρμοστεί κανονικά η προσχολική αγωγή.

Πρόταση της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» για βράβευση του εκλιπόντα νομάρχη Κωνσταντίνου Θανόπουλου , σωτήρα της Π. Πόλης

Την πρόταση υπέβαλλε η κα Αριάννα Παπαϊωάννου σημειώνοντας πως ο Κωνσταντίνος Θανόπουλος είναι αδιαμφισβήτητα αυτός που έσωσε την Π. Πόλη και γι αυτό ο δήμος πρέπει να τον τιμήσει και να επανεκδώσει το βιβλίο του «Πορεία αντίθετα» που έχει εξαντληθεί. Ένα βιβλίο που αναφέρεται στον αγώνα του για την διατήρηση του οικισμού. Πρόσθεσε δε πως είναι πολύ χρήσιμο να το διαβάσουν όλοι οι αυτοδιοικητικοί. Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο για να είναι παρών ο δήμαρχος που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων (συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας)

Από παραίτηση σε παραίτηση οι εκκαθαριστές της ΕΑΠΑΞ

Σ’ ότι αφορά τα θέματα στην ημερήσια διάταξη ομόφωνα εγκρίθηκε το 1ο θέμα που αφορούσε την ταφή απόρου και κατά πλειοψηφία η 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2020. Το 3ο θέμα που αφορούσε την Εκκαθάριση της ΕΑΠΑΞ ζητήθηκε από τον κ. Φανουράκη η απόσυρση του με την αιτιολογία ότι θα δοθούν νέες διευκρινήσεις μετά την έκδοση της δικαστική απόφασης. Ειδικότερα είπε πως υπάρχει

και 2η παραίτηση εκκαθαριστή και ο δήμος περιμένει τον διορισμό νέου από το δικαστήριο για να ληφθεί  απόφαση και για τους δύο.

giatrosΤο Κέντρο Κοινότητας ζητά γιατρούς

Τα επόμενα δύο θέματα αφορούσαν το Κέντρο Κοινότητας. Ομόφωνα εγκρίθηκε η αναπλήρωση της παραιτηθέντος λόγω κωλύματος από την νέα ΚΥΑ υπαλλήλου που τρέχει το πρόγραμμα κας Γκαϊντατζή. Έτσι η νέα υπεύθυνη του προγράμματος ορίστηκε η κα Πανταζόγλου με αναπληρώτρια την κα Μιχαλακίδου.

Στο τελευταίο θέμα που αφορούσε την πρόσληψη προσωπικού για το Κέντρο Κοινότητας έγινε εκτενής αναφορά στη λειτουργία του Ιατροκοινωνικού Κέντρου στο Δροσερό που αντικαταστάθηκε ως δομή από το Κέντρο Κοινότητας και έγιναν πολλές τοποθετήσεις των συμβούλων όλοι δε αναγνώρισαν την σημασία του έργου που προσέφερε στον οικισμό του Δροσερού και τη καθοριστική συμβολή του κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη που επί χρόνια ήταν υπεύθυνος του Κέντρου. Έτσι αποφασίστηκε μετά από πρόταση του κ. Δημαρχόπουλου για να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από γιατρούς που θα στελεχώσουν το Κέντρο η ετήσια σύμβαση να ανέρχεται σε 9.000 ευρώ και όχι σε 5.000 που προτάθηκε αρχικά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…