2 φιλέτα φρέσκος σολωμός χωρίς την πέτσα
λίγο πιπέρι
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
2 πρέζες πιπέρι καγιέν
1/2 κ.γλ. σκόρδο σκόνη
1/2 κ.γλ. αποξηραμένο κρεμμύδι
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.γλ. ζάχαρη μαύρη
4 κ.σ. Βαλσαμικό με μέλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ.σ. ξύδι Βαλσαμικό
1 κ.σ. Κρέμα Βαλσαμικό
2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Για να αποκτήσει υπέροχη γεύση ο σολωμός στο τηγάνι, φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα. Σε μπολ βάζουμε πιπέρι, αλάτι, πάπρικα, πιπέρι καγέν, σκόρδο αποξηραμένο, κρεμμύδι, μουστάρδα, ζάχαρη μαύρη, μπαλσάμικο με μέλι και 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με κουτάλι το μείγμα.
Αλείφουμε ολόγυρα το φιλέτο σολωμού. Βάζουμε το σολωμό σε πυρίμαχο σκεύος, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20′.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 7-8′ να ροδίσει. Προσθέτουμε την κρέμα μπαλσάμικο και το ξύδι. Αφήνουμε 2-3′ να καραμελώσουν.
Ψήνουμε τα φιλέτα σολωμού σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 3-4′ από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε στο πιάτο με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.