Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Σε ρυθμούς καρναβαλιού η πόλη

Σε ρυθμούς καρναβαλιού η πόλη

0

«Ο θεσμός είστε εσείς. Εσείς, οι υπέροχοι άνθρωποι της Ξάνθης που γνωρίζετε καλά το τι θα πει αλληλεγγύη, εθελοντισμός και συμπόρευση».

 

Με τα λόγια αυτά ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης κήρυξε την έναρξη των ΘΛΕ και του Καρναβαλιού 2020 – Πολύς κόσμος στην συναυλία της Πέγκυς Ζήνα

Γεμάτοι «Όνειρα – χρώματα –  μυρωδιές – αρώματα» – Περιμένουμε 200.000 επισκέπτες

 

 

“Η γιορτή είστε εσείς. Ο θεσμός είστε εσείς. Οι εκδηλώσεις είστε, όλοι εσείς. Εσείς, οι υπέροχοι άνθρωποι της Ξάνθης που γνωρίζετε καλά το τι θα πει αλληλεγγύη, εθελοντισμός και συμπόρευση. Αναπτύσσουμε και ανανεώνουμε το Καρναβάλι μας, μαζί σας! Με εσάς που ανεβάσατε τις γιορτές σε αυτό το επίπεδο και  θα τις πάτε, θα τις πάμε όλοι μαζί, γιατί κανείς δεν περισσεύει, χρόνο με το χρόνο,  ακόμη πιο ψηλά!”. Με αυτή την φράση – κατακλείδα ο δήμαρχος της Ξάνθης Μ. Τσέπελης κήρυξε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών και του Καρναβαλιού 2020, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου.  Ένα θεσμό που μετρά φέτος 55 χρόνια ιστορίας: « Τα χρόνια αυτά τα περάσαμε,  με τις ανησυχίες μας  να μας ωθούν  στη συμμετοχή, τη δημιουργία, τη διεκδίκηση, την αγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια. Και όλο αυτό μας φέρνει χαρά και ελπίδα για το αύριο.», συμπλήρωσε ο δήμαρχος και βροχή από πυροτεχνήματα ξεχύθηκαν φωτίζοντας τον ουρανό της πόλης, σηματοδοτώντας την έναρξης της μεγάλης γιορτής, που αποτελεί και τον κορυφαίο θεσμό της πόλης μας. Την σκυτάλη πήρε η Πέγκυ Ζήνα που ερμήνευσε παλιές και νέες επιτυχίες της σε μια κατάμεστη πλατεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το τσουχτερό κρύο η συμμετοχή του κόσμου ήταν θεαματική και θερμή και αυτό σχολιάστηκε και από την Πέγκυ Ζήνα. Στην έναρξη της συναυλίας συμμετείχε και ο ερμηνευτής Μιχάλης Μόσχου κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Γεμάτοι «Όνειρα – χρώματα –  μυρωδιές – αρώματα» – Περιμένουμε 200.000 επισκέπτες

Μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης αναφέρθηκε στην προετοιμασία αλλά και τις προσδοκίες σ’ ότι αυτή αφορά την προσέλευση κόσμου: « Είμαστε γεμάτοι Όνειρα – χρώματα –  μυρωδιές – αρώματα. Είμαστε έτοιμοι κατά 99%.  Έχουν μείνει οι τελευταίες πινελιές. Φέτος έχουμε 7 άρματα στην μεγάλη παρέλαση και 3 στην παιδική παρέλαση. Έχουμε 4 παρελάσεις. Ιδιαίτερα για φέτος έχουμε δώσει μεγάλο βάρος στην λαογραφία και την έχουμε εμπλουτίσει. Έχουμε λοιπόν την παρέλαση της Λαογραφίας, την παιδική , την βραδινή και την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής 1 Μαρτίου. Αν έχουμε καλό καρό περιμένουμε περί τις 200. 000 επισκέπτες από την χώρα μας αλλά και από Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία. Θα παρελάσουν 36 σύλλογοι με 14.000 – 15.000  καρναβαλιστές. Οι περισσότεροι σύλλογοι έχουν ξεπουλήσει τις στολές τους. Ευχαριστώ τους φορείς, τους συνεργάτες μου  και όλους τους Ξανθιώτες που στηρίζουν τον θεσμό».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου παρά το τσουχτερό κρύο

Στην σκηνή η Πέγκυ Ζήνα

Ξάνθη – Καρναβάλι 2020

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…