Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πρόταση δημάρχου για διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος στον Ίασμο

Πρόταση δημάρχου για διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος στον Ίασμο

0

Αν το στηρίξουν τα 2/3 των δημοτικών συμβούλων θα αποτελέσει το πρώτο πανελλαδικά

 Με ερώτημα την ίδρυση ή μη Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Ιάσμου (ΔΕΥΑΔΙ). Καταψηφίστηκε με μία ψήφο από το δημοτικό συμβούλιο

 Την πρόθεσή του να θέσει προς ψήφιση τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος με βάση τις προβλέψεις του νόμου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ιάσμου Μουμίν Οντέρ, με θέμα την ίδρυση ή μη Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Ιάσμου (ΔΕΥΑΔΙ).

Το θέμα είχε τεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο αλλά καταψηφίστηκε με μία ψήφο διαφορά (13-14). Τώρα, ο δήμαρχος, θεωρώντας το ζήτημα εξαιρετικά κρίσιμο, εκφράζει την πρόθεση να θέσει το θέμα στους δημότες, ώστε να αποφανθούν αυτοί. Η μείζων αντιπολίτευση καταψήφισε το θέμα, υποστηρίζοντας ότι τίθενται ζητήματα βιωσιμότητας για το εν λόγω εγχείρημα.

Σε δήλωσή του την Παρασκευή ο δήμαρχος, μετά από σύσκεψη με την παράταξή του, σημείωσε ότι: «η δημοτική αρχή δίνει πρωτοφανή μάχη να διοικήσει» παρότι έλαβε ποσοστό άνω του 60% απέναντι στις άλλες παρατάξεις που «στόχος τους δεν είναι η γόνιμη αντιπολίτευση, αλλά ίσως η υποταγή και η ταπείνωση της απόφασης των πολιτών». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τη λύση στη δημοκρατία δίνει πάντα κυρίαρχα και αποφασιστικά ο λαός» και γι’ αυτό ανακοίνωσε την απόφασή του να θέσει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος την Κυριακή 8/3/2020 με ερώτημα την ίδρυση ή μη της ΔΕΥΑΔΙ. Για να ληφθεί η απόφαση απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 2/3 των μελών του συμβουλίου. Αν εγκριθεί ο δήμος Ιάσμου θα είναι ο πρώτος δήμος πανελλαδικά που θα διενεργήσει τοπικό δημοψήφισμα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…