Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

0

Έχουμε πλεονεκτήματα, αλλά
«Η Ελλάδα έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Τη γεωγραφική της θέση, το κλίμα, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τον πράσινο τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα με πολλά μοναδικά προϊόντα». Πάολο Τζεντιλόνι, Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας.
Αυτά είπε δημοσίως ο Επίτροπος Τζεντιλόνι. Εμείς συνεχίζουμε και υποστηρίζουμε πως και λίγα είπε, διότι διαθέτουμε πολλά πλεονεκτήματα ως χώρα και κάθε περιοχή χωριστά.
Όμως, ενώ έχουμε τα πλεονεκτήματα ως χώρα, έχουμε μια σειρά από αρνητικά στοιχεία που δυστυχώς μηδενίζουν τα πλεονεκτήματα.
Κι ένα σοβαρό κι ανυπέρβλητο εμπόδιο που έχει σχέση με τον χαρακτήρα μας είναι ότι δεν αποδεχόμαστε κάποιον ανώτερο και ικανότερο από μας. Και ένα δεύτερο στοιχείο, ότι δεν έχουμε καλλιεργημένο το αίσθημα της ομαδικής δουλειάς, συνεργασίας.
Υπάρχουν κι άλλα, αλλά αυτά τα δύο είναι τα βασικά.
Γ.Δ.


Προς Τεχνική Υπηρεσία
Προς την Τεχνική Υπηρεσία το σχόλιο της στήλης που γίνεται με καλή προαίρεση και με την ελπίδα πως σύντομα θα επιλυθεί και πως δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε.
Λοιπόν, στην αρχή της οδού Χατζησταύρου δεξιά και αριστερά, στα δύο πεζοδρόμια, έχουν «φύγει» καμιά δεκαριά πλακάκια από τα «παβέ». Όσο μένουν έτσι οι τρύπες θ’ αυξάνονται οι ζημιές αλλά και οι κίνδυνοι πεζοί να πέσουν και να τραυματιστούν.
Στο κέντρο της πόλης είναι, τι στην ευχή, δεν κυκλοφορούν με τα πόδια οι δημοτικοί σύμβουλοι;
-Αναμένουμε ελπίζοντας για αποκατάσταση.
Γ.Δ.


Μόδα… αστραγάλων
Θα το έχετε προσέξει, μπορεί και όχι, αν και το πρώτο είναι το πιθανότερο. Το είδαμε και συνεχίζουμε να το βλεπουμε στα νέα παιδιά συνήθως, αγόρια και κορίτσια.  Καθιέρωσαν λοιπόν να φορούν κοντά καλτσάκια ακόμη, στο καταχείμωνο όπως το καλοκαίρι, αφήνοντας μάλιστα ακάλυπτο ένα μέρος των κάτω άκρων. Κι αυτό, διότι έτσι είναι της μόδας.
-Μόδα γυμνού αστραγάλου…
Γ.Δ.


Καλλιέργεια κάνναβης
Υπήρξε ένα καλό όνειρο, μια ελπίδα που την πίστεψαν πολλοί γιατί έτσι τους είπαν, τους διαβεβαίωσαν τους αγρότες μας κάποιοι πολιτικοί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τελικά στο νομό μας όπως και σε πολλούς άλλους νομούς δεν περπάτησε καθόλου η ιδέα της καλλιέργειας κάνναβης, τόσο για βιομηχανική όσο και φαρμακευτική χρήση.
Μάλιστα λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση ενέκρινε πέντε άδειες σε εταιρείες για την καλλιέργεια κάνναβης σε εκτάσεις 40-50 στρεμμάτων για φαρμακευτική χρήση.
Προφανώς επρόκειτο για μια εκδούλευση προς ημετέρους για να κατοχυρώσουν αυτοί μόνον την καλλιέργεια.  Κι έτσι, οι συναντήσεις, οι ενημερώσεις και οι ελπίδες που καλλιέργησε ο Στάθης Γιαννακίδης έμειναν λόγια του αέρα.
Γ.Δ.


Περί αναθέσεων
Η ερώτηση απευθύνεται προς τον πρώην δήμαρχο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο: Με το χέρι στην καρδιά απαντήστε. Επί των ημερών σας, που μάλιστα κράτησαν 54 μήνες, δεν πραγματοποιήσατε διάφορες μικρές αναθέσεις; Αναθέσεις για μικροποσά που αφορούσαν μικροέξοδα και μικροπρομήθειες;
Φυσικά και γίνονταν διότι τα στοιχεία υπάρχουν. Όπως το ίδιο βέβαια έκαναν και κάνουν ΟΛΟΙ οι δήμοι πανελλαδικά, μικροί-μεγάλοι.
Γι’αυτό ας σταματήσει η καραμέλα για τις αναθέσεις της σημερινής διοίκησης του δήμου.
Ο Δημαρχόπουλος βέβαια σιωπά διότι νομίζει, λανθασμένα, ότι έτσι ζημιώνει ο Τσέπελης.
Ενδομύχως, πιστεύουμε πως δεν το θεωρεί σοβαρό επιχείρημα και δεν πιστεύει σε τέτοια τερτίπια. Τα οποία όμως ανέχεται αδιαμαρτύρητα σιωπώντας…
Γ.Δ.


Ένας Γάμος για συμπεράσματα
Τελικά είμαστε μια καλή ατμόσφαιρα στην πόλη μας όπου η σοβαρότητα έχει χαθεί εδώ και χρόνια. Και όπου ο καθένας λέει ό,τι θέλει, δηλώνει ό,τι θέλει και γράφει επίσης. Τραγελαφικό, έως διασκεδαστικό εάν δεν είναι μια ένδειξη παρακμής.
Τελευταίο κρούσμα της μανίας, η ημερομηνία γάμου του Μανώλη Τσέπελη. Ναι ακριβώς, αυτό είναι το θέμα μέρες τώρα! Δηλαδή, γιατί οι συνεργάτες του δημάρχου έκαναν δώρο τούρτα για την επέτειο του γάμου του.
Ε, λοιπόν, υπήρξε αντίδραση γιατί, υποστηρίζουνε κάποιοι ότι ο γάμος έγινε σε άλλη ημερομηνία και πως η εκδήλωσε έγινε για.. προβολή του δημάρχου!
Θεέ και κύριε. Αυτό λέγεται αντιπολιτευόμενη δημοσιογραφία;
Κύριοι συνάδελφοι, κάλμα, σοβαρότητα και σεβασμό στην οικογενειακή ζωή του άλλου τουλάχιστον.
Γ.Δ.


Ένας αναγνώστης
Συμπολίτης, κεντρώος μάλιστα στις πολιτικές του πεποιθήσεις, μου τηλεφώνησε με μικρή καθυστέρηση για να επισημάνει ένα παράδοξο, όπως μου είπε, που είδε στην πορεία της απεργίας προχθές.
Ανάμεσα στους απεργούς είδε και τον πρώην βουλευτή Γρηγόρη Στογιαννίδη. Ξαφνιάστηκε, όπως μου είπε, διότι αυτός όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που ψήφισαν το γνωστό νόμο Κατρούγκαλου που ουσιαστικά πετσόκοψε συντάξεις και επικουρικά.
Και διερωτήθηκε ο συμπολίτης γιατί πήγε ο πρώην βουλευτής στην απεργία; Ξέχασε μήπως τι ψήφισε; Ή μήπως ξέχασε τι χάσαμε όλοι εμείς οι συνταξιούχοι;
Μάλλον δεν έχει άδικο ο αναγνώστης μας….
Γ.Δ.


Η βιτρίνα της πόλης
Απομένουν μόλις έξι μέρες για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής και η πολύχρωμη και κεφάτη πόλη μας θα ταξιδέψει μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δυστυχώς όμως, για άλλον ένα χρόνο, το φαντασμαγορικό θέαμα θα χαλάσει η εικόνα των δύο κτιρίων της πλατείας, αριστερά και δεξιά της 28ης Οκτωβρίου.
Χρόνια τώρα η Ξάνθη μοιάζει σαν μια γυναίκα που στολίζεται, ντύνεται και παρφουμαρίζεται, μα τα δυο της μπροστινά δόντια είναι κατάμαυρα και της καταστρέφουν την… τηλεοπτική ομορφιά.
Ας είναι φέτος η τελευταία χρονιά που θα δούμε στην οθόνη τα δύο πανάσχημα και παραμελημένα αυτά κτίρια, να χαλάνε όλο αυτό το υπέροχο πολύχρωμο σκηνικό.
Του χρόνου ο δήμος θα πρέπει οπωσδήποτε να τα έχει καλλωπίσει κι αυτά…


Ανοιχτή ηλεκτρονική πλατφόρμα για αναδοχή παιδιών
Μια πολύ σημαντική ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην πόλη μας. Αφορά ένα κοινωνικά ευαίσθητο θέμα αυτό της αναδοχής και της υιοθεσίας παιδιών που βρίσκονται σε Ιδρύματα. Παιδιά που κατέληξαν εκεί είτε επειδή είναι ορφανά είτε επειδή οι οικογένειές τους αδυνατούσαν να τα μεγαλώσουν είτε γιατί είναι κακοποιημένα και με εισαγγελική διαταγή μπήκαν σε Ιδρύματα. Ουσιαστικά το μήνυμα της ημερίδα ήταν να βρεθούν ανάδοχες οικογένειες που μπορούν να φιλοξενήσουν παιδιά ακολουθώντας μία διαδικασία που έχει στόχο να γίνει ομαλά η μετάβαση από το ίδρυμα σε μια οικογένεια και ενδεχομένως να καταλήξει σε υιοθεσία. Είναι πολλά ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν και θέλουν να υιοθετήσουν αλλά όπως γνωρίζουμε η διαδικασία είναι πολύ πολύπλοκη και χρονοβόρα. Ένα πρώτο βήμα θα ήταν η αναδοχή και αυτό μπορεί να γίνει μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που άνοιξε για το σκοπό αυτό.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ στο site της εφημερίδας empros. gr
Μ.Ξ.


Κάποιοι αιρετοί νομίζουν ότι μας κάνουν χάρη …
Δεν ξέρω πως την έχουν δει κάποιοι αιρετοί και νομίζουν πως ο ρόλος τους εξαντλείται στην παρουσία τους σε παντός είδους εκδηλώσεις κάνοντας δημόσιες σχέσεις και όχι να είναι παρόντες ναι, νύχτα  – μέρα εκεί που τους έταξε με την ψήφο του ο πολίτης, να εξυπηρετεί και να επιλύει θέματα της καθημερινότητας. Και το λέμε αυτό γιατί κάποιος αιρετός λίγο έλειψε να μας …δείρει και μας έκλεισε και το τηλέφωνο με την αιτιολογία ότι δεν τον αφήνουμε να εκπληρώσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα επειδή του θέσαμε ερωτήματα και περιμέναμε απαντήσεις σχετικά με θέματα της υπηρεσίας που είναι πολιτικός προϊστάμενος!
Αμάν αιρετός να σου πετύχει! Με τις …προσευχές νομίζει ότι θα λύσει τα προβλήματα του δήμου του.
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι τρόπος αυτός, δεν είναι συμπεριφορά αυτή κάποιου που είναι δημόσιο πρόσωπο.
Εκθέτει και τον εαυτό του και τον δήμαρχο που τον επέλεξε και τον δήμο τον οποίο εκλέχτηκε για να υπηρετεί δήθεν!
Και δεν είναι και με το ζόρι, αν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ας παραιτηθεί!
Κι όποιος έχει την μύγα ας μυγιάζεται …ελεύθερα!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …