Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μέτρα ανακούφισης ζητούν οι επαγγελματίες Ξάνθης και Ροδόπης

Μέτρα ανακούφισης ζητούν οι επαγγελματίες Ξάνθης και Ροδόπης

0
karnavalos

Με δημόσια ανακοίνωση οι ΟΕΒΕ Ξάνθης και Ροδόπης προτείνουν ελαφρύνσεις λόγω της ζημιάς από τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων

 Σε πλήρη συμφωνία με τη ΓΣΕΒΕΕ οι προτάσεις που κατατίθενται

 Οι ΟΕΒΕ Ξάνθης και Ροδόπης με δημόσια ανακοίνωσή τους και απευθυνόμενες στην κυβέρνηση ζητούν μέτρα ελάφρυνσης και αποζημίωσης των επαγγελματιών για τη ζημία που υπέστησαν λόγω της ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Όπως αναφέρουν, απευθύνουν «κραυγή» αγωνίας καθώς οι εν λόγω εκδηλώσεις θα αποτελούσαν μια ευκαιρία απόσβεσης ζημιών και όχι κερδοφορίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνιών κι εμπόρων  Ξάνθης και Ροδόπης εκφράζουν  την κατανόηση τους σχετικά με τη πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας να ακυρώσει όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις προς αποφυγή εξάπλωσης του ιού που πλήττει τη παγκόσμια υγεία και κατά συνέπεια και τη παγκόσμια οικονομία.

Ωστόσο και παρά την αμέριστη συμπαράσταση μας σε θέματα υγείας που προέχουν, εμείς ως επιχειρηματίες της Ξάνθης αλλά και όλης της περιφέρειας που παραδοσιακά γιορτάζουμε αυτές τις ημέρες κι αναμέναμε να αποσβέσουμε ζημιές μιας ολόκληρης χρονιάς οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στη καταστροφή. Το οικονομικό πλήγμα που θα υποστούμε είναι τεράστιο, αν συνυπολογίσει κανείς και τις υπέρογκες προμήθειες και τις πολυέξοδες προετοιμασίες στις οποίες αναγκαστικά προβήκαμε για να καλύψουμε τις ανάγκες των επισκεπτών στη πόλη μας.

Απευθύνουμε όχι απλά έκκληση αλλά κραυγή αγωνίας προς τη πολιτεία ώστε να μας προφυλάξει και να θεσπίσει μέτρα που να αντισταθμίσουν, στο μέτρο του δυνατού, την οικονομική ζημιά που θα υποστούμε.

Ως προς αυτή τη κατεύθυνση και σε πλήρη συμφωνία με τη ΓΣΕΒΕΕ προτείνουμε:

  1. Να δοθεί έστω μερική αποζημίωση από τη μείωση του κύκλου εργασιών με βάση τη σύγκριση με τα αντίστοιχα δεδομένα της περυσινής περιόδου.
  2. Να δοθεί τουλάχιστον τρίμηνη αναστολή στην απόδοση του Φ.Π.Α στη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στις ρυθμισμένες οφειλές σε ΚΕΑΟ, και δημοτικούς φόρους.
  3. Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για τη τρέχουσα χρήση. Απαλλαγή πληρωμής ανταποδοτικών τελών μέχρι τέλους του τριμήνου κι ανάλογα με τη περίπτωση συνέχισης της κρίσης.
  4. Αναστολή καταβολής δόσεων για δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
  5. Αναστολή αναγγελίας στο Τειρεσία για επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ειδική ρύθμιση-παράταση για της ληξιπρόθεσμες επιταγές
  6. Αναστολή διατραπεζικών χρεώσεων για συναλλαγές από ΑΤΜ
  7. Επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά των περιοχών που πλήττονται για διάστημα ενός εξαμήνου.
  8. Μέριμνα για την άμεση απόδοση παροχών που προβλέπονται από τις υπηρεσίες ιδιωτικής και κοινωνικής ασφάλισης.

Τα αιτήματα μας, αντικειμενικά, κρίνονται δίκαια κι ελάχιστα μπροστά στο μέγεθος της ζημιάς. Όπως εμείς συμμεριζόμαστε το δικαίωμα κάθε πολίτη στην υγεία έτσι επιζητούμε να αναλογιστεί κι η πολιτεία το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος που καλούμαστε να σηκώσουμε από τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά άμεσα η λειτουργία των διοδίων στα Βαφέικα

Δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η ΚΥΑ καθορισμού των τελών των διοδίων &nb…