Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με το βλέμμα στην αξιοποίηση των λιμανιών ο Θ. Καράογλου στην Καβάλα

Με το βλέμμα στην αξιοποίηση των λιμανιών ο Θ. Καράογλου στην Καβάλα

0

Περιόδευσε στην Π.Ε. και επισκέφθηκε αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς καθώς και επιχειρήσεις

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των συνεχόμενων επισκέψεων στις 16 Περιφερειακές Ενότητες της Βόρειας Ελλάδας και τους 72 Δήμους που τις απαρτίζουν, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου περιόδευσε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 στην Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας.

Το πρόγραμμα των διαδοχικών συναντήσεων ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 10 το βράδυ, περιλαμβάνοντας σειρά επαφών με όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς (κατά σειρά τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη, τον Δήμαρχο Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη, τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Αντωνιάδη), τους παραγωγικούς φορείς (τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΑΜ κ. Απόστολο Παυλίδη), τους δυο Μητροπολίτες (Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο και τον Μητροπολίτη Φιλίππων κ. Στέφανο) και επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες (οινοποιείο «Βιβλία Χώρα», επιχείρηση «ΒΙΚΡΕ» και τη σχολή εκμάθησης πιλότων «Egnatia Aviation»).

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν οι δυνατότητες ενδυνάμωσης και οι προοπτικές ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, την οποία ο κ. Καράογλου περιέγραψε ως «μικρογραφία της Ελλάδας γιατί τα συνδυάζει όλα, δηλαδή πρωτογενή τομέα και τουρισμό».

Όσον αφορά στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο κ. Καράογλου εστίασε στη σημασία που έχει για το σύνολο της Ανατολικής Μακεδονίας η αναβάθμιση και αξιοποίηση του λιμανιού και πως αυτό μπορεί να ενταχθεί σε μια ενιαία γραμμή ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.

«Το γεγονός ότι και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας καταγράφεται θετικό πρόσημο στο ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών επιχειρήσεων είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η Ελλάδα ξαναγίνεται μια φιλική χώρα προς το επιχειρείν. Παράλληλα είναι αδιαμφισβήτητο σημάδι ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

#Weremember: Θυμόμαστε τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία ο δήμος Ξάνθης φωταγωγώντας το ρολόι της με το λογότυ…