Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με ατζέντα αντιπολίτευσης συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό συμβούλιο

Με ατζέντα αντιπολίτευσης συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό συμβούλιο

0

Οι παρατάξεις Τοψίδη, Κατσιμίγα και Παπατολίδη θέτουν εννέα θέματα και τρεις επερωτήσεις

 Την Ξάνθη αφορά η επερώτηση Αμοιρίδη για τις συνθήκες ασφάλειας στο οδικό δίκτυο Δημαρίου, λόγω παραεμπορίου και αυξημένης κίνησης

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 18.00 με τις παρακάτω επερωτήσεις:

1.Σχετικά με τη Διακοπή από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας δειγματοληψιών νερών από το 2014 για ανίχνευση βαρέων μετάλλων. Eπερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Κατσιμίγας.

2.Σχετικά με τη  κατάσταση του οδικού δικτύου της Εγνατίας κύρια από τη Ροδόπη και ως τα σύνορα με την Τουρκία. Eπερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.  Δημήτριος Παπατολίδης .

3.Αντιμετώπιση ελλείψεων και συνθηκών ασφαλείας, στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο Δημαρίου Ξάνθης, λόγω επικειμένης αύξησης την κίνησης, παραεμπόριο, ζητήματα δίκαιης αποζημίωσης απαλλοτριώσεων και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Eπερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.  Μιχάλης Αμοιρίδης

Θέματα ημερήσιας διάταξης

1.Ορισμός καταληκτικής ημερομηνίας για συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σαμοθράκη. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.  Κωνσταντίνος Κατσιμίγας.

  1. Σχέδια βελτίωσης για τους αγρότες και κτηνοτρόφους στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
  2. Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της ΠΑΜΘ, προοπτικές ανάπτυξης και κίνδυνοι από εισαγόμενες ζωονόσους. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης
  3. Ζητήματα που αφορούν την βιολογική γεωργία και τα προβλήματα των βιοκαλλιεργητών στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παπατολίδης Δημήτριος.
  4. Σύσταση Επιτροπών αποφασιστικού χαρακτήρα «Ανάπτυξης» και «Αγροτικής οικονομίας και περιβάλλοντος» του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μεταβίβαση σε αυτές αρμοδιοτήτων, ύστερα από την ανάκληση των 108, 109 και 110 του 2019 αποφάσεων. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χατζηπέμου Χρήστος.
  5. Ενημέρωση σχετικά με την αναγκαιότητα τακτοποίησης εκκρεμών ζητημάτων σχετικών με την κατασκευή δρόμου στην παραλία Δικέλλων από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Έβρου. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης
  6. Ενημέρωση σχετικά με την απαγόρευση διέλευσης από την γέφυρα στην επαρχιακή οδό Διδυμοτείχου – Κουφόβουνου – Μεταξάδων στην έξοδο του Διδυμοτείχου και προοπτικές επίλυσης του προβλήματος. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης
  7. Ενημέρωση για την υπόθεση τοποθέτησης κεραίας από την Υ.Π.Α. στο Υψάριο Θάσου. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Κατσιμίγας

9.Έγκριση για τον  χαρακτηρισμό του Νέου Οδικού Αξονα  < Δράμα-Καβάλα (61) > ως Βασικό Εθνικό Οδικό Δίκτυο, ως Οδού Ταχείας Κυκλοφορίας και ανάληψης ευθύνης συντήρησης.

10.Έγκριση τροποποίησης Ετήσιου Προγράμματος Δράσης 2020.

11.Έγκριση τροποποίησης της 183/2019 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

12.Έγκριση τροποποίησης της 180/2019 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

13.Έγκριση για εφαρμογή του αρ. 109 του ν. 3852/2010 για τις οφειλές της Αστικής μη κερδοσκοπικής  Εταιρείας ΚΕΚ ΔΡΑΜΑΣ

14.Έγκριση σχεδίου και σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας του άρθρου 99 του Ν.3852/2010, μεταξύ της  Π.ΑΜ.Θ./ Π.Ε. Δράμας, του Δήμου Παρανεστίου και του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προσχολικής Αγωγής & Παιδείας Δήμου Παρανεστίου που αφορά την από κοινού υλοποίηση των τεχνικών έργων και την επίβλεψη των μελετών του Δήμου Παρανεστίου και του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προσχολικής Αγωγής & Παιδείας του Δήμου Παρανεστίου εκτός από έργα και μελέτες, οδοποιίας, ύδρευσης, αποχέτευσης και Διαχείρισης Απορριμμάτων

15.Έγκριση σχεδίου και σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας του άρθρου 99 του Ν.3852/2010, μεταξύ της Π.ΑΜ.Θ./ Π.Ε. Δράμας και του Δήμου Παρανεστίου που αφορά την από κοινού υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση τμημάτων οδοστρώματος επί της κεντρικής οδού Παρανεστίου – Πρασινάδας – Ι.Μ. Μεταμορφώσεως μετά από θεομηνία»..

16.Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα «Ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων», ευθύνης Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, και πιο συγκεκριμένα εντός του λιμένα Καμαριώτισσας και αλιευτικού καταφυγίου Θερμών Σαμοθράκης.

17.Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε). για την λειτουργία της υφιστάμενης μονάδας της εταιρείας Κ. ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. με αντικείμενο την αποθήκευση – επεξεργασία- μεταποίηση παλαιών μετάλλων & σιδήρων, την αποθήκευση αποβλήτων συσσωρευτών μολύβδου οξέος και αποσυναρμολόγηση των αποβλήτων συσσωρευτών μολύβδου –οξέος υποβρυχίων, την αποθήκευση αποβλήτων από τη θερμική μεταλλουργία μολύβδου, την αποθήκευση Αποβλήτων Ελαίων (Α.Ε.) την αποθήκευση- διαλογή & χειρωνακτική επεξεργασία Α.Η.Η.Ε., την αποθήκευση ανακυκλώσιμων αποβλήτων συσκευασιών, τη διάλυση ΟΤΚΖ με τεμαχισμό, τη διαχείριση ΑΕΚΚ και την αποθήκευση μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων που βρίσκονται στο Αγρόκτημα Αμφιτρίτης του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

18.Έγκριση σχετικά με παράταση ή μη, του ενιαίου πλαισίου ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων στην Ορεστιάδα, ΠΕ Έβρου για την «2η Λευκή Νύχτα Ορεστιάδας 2020.

  1. Αίτημα για ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΒΦΛ. Εισηγητής: Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτριος Παπατολίδης.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μιχάλης Αμοιρίδης!

Όπως αναμενόταν σε ανεξαρτητοποίηση προχώρησε ο Μιχάλης Αμοιρίδης καθώς δεν έγινε δεκτό απ…